2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06

Ports de la Generalitat incorpora vehicles elèctrics per a millorar la sostenibilitat

El port de Vilanova i la Geltrú compta amb una nova escombradora elèctrica més ecològica, eficient i que no genera emissions ni contaminació acústica
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, davant la nova escombradora elèctrica del port de Vilanova i la Geltrú | Ports de la Generalitat de Catalunya

El port de Vilanova i la Geltrú (Garraf) disposa d’una nova escombradora elèctrica dins del seu parc mòbil per netejar la superfície del terra a tot el recinte portuari, una adquisició que s’emmarca en l’estratègia de continuar potenciant la mobilitat sostenible dins dels ports catalans i ajudar a atenuar el canvi climàtic. 

L’escombradora, que ha suposat una inversió pública de 64.000 euros, substitueix la màquina de neteja anterior, que funcionava amb un motor dièsel que consumia 280 litres de gasoil per any. Segons s’apunta des de Ports de la Generalitat de Catalunya, la nova escombradora, més ecològica, té un motor elèctric que consumeix 5,95 kW per hora, disposa de filtres per captar i recollir la pols en sec i evitar l’emissió de pols a l’aire i genera menys contaminació acústica. Segons ha apuntat el comunicat emès per Ports de la Generalitat, “la màquina és més eficient perquè té capacitat per recollir el doble de brossa”. De moment la càrrega elèctrica es fa en un magatzem del port. A mig termini, Ports de la Generalitat té previst instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tots els ports que gestiona.

El nou vehicle s’incorpora al parc mòbil sostenible de la Zona Portuària Centre, que ja disposa d’una escombradora elèctrica a Arenys de Mar i de dos ciclomotors elèctrics a Vilanova i Arenys. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha explicat que “hem començat pels ports de Vilanova i Arenys, però el nostre objectiu és dotar la resta de ports del nostre àmbit amb vehicles sostenibles per a la feina del personal”. Gómez Comes ha afegit que “continuarem treballant en el marc global de la  lluita contra el canvi climàtic amb actuacions i mesures per adaptar al màxim les instal·lacions per a què siguin cada cop més sostenibles”.