1 de noviembre de 2020 | Actualizado 9:54

Més de 1.000 alumnes es formen a l’Escola Europea en el primer semestre

Les dues primeres setmanes de juliol es realitza la Summer School en Operacions Portuàries, que acull professionals i estudiants de diferents nacionalitats
La formació inclou tallers pràctics a diferents llocs del port de Barcelona | Escola Europea Intermodal Transport

L’Escola Europea Intermodal Transport ha acollit a 1.100 alumnes provinents d’Europa, Amèrica Llatina i el Nord d’Àfrica en algun dels seus 28 cursos durant el primer semestre d’aquest any 2019 per a formar-se en intermodalitat marítima i ferroviària, cadenes de subministrament a temperatura controlada i operacions portuàries. Amb l’arribada de l’estiu, es donen per finalitzades les activitats d’aquesta primera part de l’any, que han servit per a donar formació especialitzada tant a estudiants com a professionals del sector, han explicat des de l’entitat formativa.

Per altra banda, durant aquestes dues primeres setmanes del mes de juliol, l’Escola ha acollit professionals i estudiants de diferents nacionalitats a la Summer School en Operacions Portuàries. El curs s’ha composat de dues setmanes, cada una d’elles amb un enfoc concret: la primera ha estat enfocada a les operacions de buc i la segona ha tractat sobre les operacions a la mercaderia a port. 

La formació, a més d’incloure tallers pràctics a diferents llocs del port de Barcelona, com visites a la torre de control, al punt d’inspecció fronterera, les instal·lacions dels remolcadors, així com terminals de cada tipus de mercaderia, ha permès que els participants descobreixin les teories que sostenen les dinàmiques de la comunitat portuària i de les seves operacions des de la perspectiva de les terminals, la càrrega i els agents. Els participants han conegut els serveis oferts als bucs, els protocols de seguretat portuària, els procediments duaners i la gestió de riscos de productes perillosos i emergències. Així mateix, se’ls hi han presentat els aspectes ambientals de la gestió de l’àrea portuària per a què comencin a considerar les qualitats del port del futur.