7 de marzo de 2021 | Actualizado 8:10

Renfe, Transfesa i Slisa també s’adjudiquen la terminal ferroviària de Constantí

La unió temporal d'empreses conformada per les tres companyies gestionarà la instal·lació de 33.000 metres quadrats durant un mínim de vuit anys
Google Maps

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif ha adjudicat la gestió de la terminal de mercaderies de Constantí, situada a la província de Tarragona, a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Renfe Mercancías, Transfesa Logistics i Soluciones Logísticas Integradas, Slisa. Precisament aquestes dues empreses, Transfesa i Slisa, es van adjudicar la gestió de la terminal de mercaderies de Granollers fa pocs dies per més d’1,6 milions d’euros.

Després de la licitació de la terminal de Constantí per part d’Adif a finals de maig per un import mínim de 4,4 milions d’euros, l’adjudicació s’ha realitzat per un període de vuit anys, prorrogables a quatre més, al llarg dels quals la UTE adjudicatària gestionarà i comercialitzarà els espais, instal·lacions i recursos d’aquesta terminal, que compta amb una superfície total de 33.000 metres quadrats, dels quals 350 són d’oficines, i 5 vies de fins a 400 metres on es realitzen les operacions de càrrega i descàrrega. Fins ara la instal·lació estava gestionada per les mateixes empreses: Translisa, societat creada per Slisa (Suardíaz i Adif) i Transfesa Logistics (Deutsche Bahn i Renfe).

L’escomesa de Renfe Mercancías i la resta d’empreses integrades a la UTE és la prestació del servei de manipulació d’unitats de transport intermodal (utis) a empreses ferroviàries i altres candidats que ho sol·licitin d’acord amb les condicions i preus que s’aprovin sota el criteri d’igualtat, transparència i no discriminació. 

La terminal de mercaderies de Constantí, situada a la província de Tarragona, té capacitat per manipular fins a 45.000 utis a l’any. El passat 2018 va registrar una activitat de 1.855 trens expedits i rebuts i 2.158 hores de moviment de locomotora, segons dadas aportades per Renfe Mercancías. Per mantenir l’activitat de la terminal, ha estat necessària la subrogació de 13 treballadors i, a mig termini, es preveu la contractació de dos operaris més. ha manifestat l’operador ferroviari públic.