26 de junio de 2024 | Actualizado 20:30

Deloitte i Mcrit desenvoluparan el marc logístic de Catalunya fins a 2040

L'empresa pública Cimalsa els ha adjudicat la consultoria tècnica de l'Estratègia Logística per a la Internacionalització de l'Economia Catalana
Accés a les instal·lacions de CIM Lleida | Cimalsa

La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa Cimalsa, ha encarregat a la unió temporal d’empreses constituïda per Deloitte i Mcrit “el servei de consultoria tècnica per a l’elaboració de l’estratègia logística com a eina per a la internacionalització de l’economia de Catalunya”. Aquestes empreses s’han adjudicat un contracte al qual han concorregut cinc ofertes. A més de la guanyadora, optaven a la licitació la Fundació Eurecat, el Institut Ildefons Cerdà, Indra Business Consulting i KPMG Assessors.

L’encàrrec compta amb un termini de vuit mesos i l’import d’adjudicació s’ha tancat en 242.000 euros, el 3,2% per sota del pressupost de licitació. Per tant, el text que fixi la planificació logística estarà definida en un termini aproximat d’un any. El desenvolupament d’un programa marc logístic fins a 2040 forma part del pla estratègic de Cimalsa 2019-2025, que assenyala expressament la necessitat d’elaborar “un document que reculli l’Estratègia Logística de Catalunya que integri la planificació estratègica dels diferents actors públics i privats, per a crear un model que permeti impulsar la necessària consolidació del sistema logístic català”.

La planificació logística fins a 2040 estarà definida en un termini aproximat d’un any

Per això, el document elaborat per Deloitte i Mcrit ha de fixar un model per a “integrar la planificació estratègica dels diferents actors públics i privats relacionats amb el sector de la logística i definir, alhora, línies estratègiques comunes de col·laboració amb altres regions veïnes”. Perquè l’estratègia sigui realista i pugui posar-se en marxa, Cimalsa aposta per dur a terme un “ampli procés participatiu durant l’elaboració de tot el treball”. A més, incorporarà una metodologia de seguiment mitjançant indicadors que permetin avaluar la seva implementació, així com altres elements per la valoració continua de les estratègies triades i dels outputs específics obtinguts cap als factors claus de canvi, segons ha explicat Cimalsa.

També es proposaran estratègies alternatives, contemplant els objectius, línies d’actuació, i programació de la posada en marxa, en les quals es destacarà “de forma singular l’estratègia cap a la multimodalitat, el transport marítim de curta distància o la incidència del desenvolupament del Corredor Mediterrani com a elements estratègies en la millora de la internacionalització de la logística sostenible catalana”. A més, ha assenyalat Cimalsa, es proposarà al Govern les indicacions i el model de governança per facilitar la col·laboració público-privada per poder portar a terme les accions i les estratègies d’aquest pla.