1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33
Túnel de Le Perthus | Línia Figueres Perpignan (LFP)

Kombiverkehr inicia la quarta freqüència entre Barcelona y Ludwigshafen

La companyia ferroviària carrega tant remolcs estàndard com de gàlib P400, amb una freqüència que regularitzarà a partir del setembre

La companyia de transport intermodal per ferrocarril Kombiverkehr ha començat a operar la seva quarta freqüència entre Barcelona i Ludwigshafen (Alemanya) a través del túnel de Le Perthus. No obstant això, l’operador ferroviari preveu regularitzar aquest augment a partir del setembre. L’empresa carrega semiremolcs estàndard i de gàlib P400, després d’haver dut a terme les probes necessàries el juny per a utilitzar-lo. “Com a reacció a uns volums de transport més elevats per part d’un dels nostres clients, hem planejat l’increment de la freqüència”, han explicat des de l’empresa intermodal.

L’operador intermodal ha augmentat la freqüència pel creixement del tràfic d’un dels seus clients

Per la seva part, la decisió d’utilitzar semiremolcs amb gàlibs P400 respon al seu ús creixent a les vies europees i al creixement del potencial del mercat. “Els remolcs són el mitjà de transport més utilitzat entre Espanya i el centre d’Europa i aquells amb el perfil P400 són els més populars en el transport combinat europeu, degut a la seva millor relació volum-pes”, ha assegurat Kombiverkehr.

La companyia disposa de trens directes cap a Espanya des de fa més de 25 anys i des del 2012 circula, entre d’altres, a través del túnel de Le Perthus. El temps de trànsit entre les dues destinacions és d’aproximadament 36 hores, és a dir, un dia i mig. “Per als trens de Kombiverkehr és possible arribar fins a Barcelona en ample UIC”, han recordat fonts de l’operador. A més, Kombiverkehr també treballa amb sortides diàries cap a Espanya a través de Portbou, fent un transbordament a vagons d’ample ibèric. De cara als pròxims anys, l’empresa estima que els seus volums de mercaderies “es continuaran incrementant en el futur”, fet que potencialment ajudarà a augmentar el tràfic de trens al túnel de Le Perthus.