28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26
D’esquerra a dreta: Antoni Poveda (AMB), Damià Calvet (Generalitat de Catalunya), Janet Sanz (Ajuntament de Barcelona) i Xesco Gomar (Diputació de Barcelona) | M.V.

La Generalitat estudia combinar una vinyeta global amb peatges de congestió a Barcelona

“És una mesura que tenim inventariada i que aplicarem o no en funció de l’evolució de la zona de baixes emissions”, ha explicat Calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha defensat de nou l’aplicació de la directiva de l’Eurovinyeta per a vehicles privats davant la futura finalització de les concessions de peatges a les autopistes catalanes. L’objectiu seria establir “una Catalunya lliure de peatges, amb una tarifa plana que permeti gestionar millor la mobilitat, però sobretot que estigui relacionada amb la qualitat de l’aire”. A més, a aquesta tarifa se li podria afegir un possible peatge de congestió a Barcelona. “És una mesura que tenim inventairada i que l’aplicarem o no en funció de l’evolució de la zona de baixes emissions”, ha anunciat Calvet.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat, en referència a la vinyeta, que “es podria crear un consorci de gestió entre les administracions implicades per recaptar i utilitzar els recursos en el manteniment de la pròpia xarxa, el finançament del transport públic i l’ambientalització de les flotes”. D’aquesta forma, es tractaria d’una tarifa “homogènia, que no s’implantaria només en les carreteres titularitat de la Generalitat, sinó també en les de titularitat de l’Estat”. En aquest sentit, Calvet també ha informat que l’administració de l’Estat s’ha incorporat per primer cop al grup de treball de la Generalitat que analitza aquesta qüestió.

“Es podria crear un consorci de gestió entre les administracions implicades per recaptar i gestionar els recursos”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Per la seva part, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, ha recordat que el 2021 finalitzarà la concessió de peatge en les autopistes de Martorell, Mollet i El Maresme. En aquest punt, Poveda ha diferit de l’opinió de Calvet en defensar que es continuïn aplicant els peatges i que es creï una empresa pública que administri els recursos generats per millorar el transport públic. “Es tracta d’una mesura fonamental per no incrementar l’ús del vehicle privat en l’àrea metropolitana”, ha assegurat. “No podem parlar de nous peatges i a la vegada d’eliminar-ne d’altres”.

REUNIÓ DE L’ÀMBIT 40
Les administracions de l’Àmbit 40, que engloba els municipis declarats com a zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric, s’han reunit aquest matí per analitzar la recent decisió de la UE per la contaminació atmosfèrica d’Espanya. Davant la present situació, Calvet ha expressat la seva intenció “d’accelerar les mesures” de cara a gener del 2021, moment en el qual la Generalitat ha calculat que podria produir-se la sentència.

Concretament, el conseller de Territori ha expressat la necessitat de “continuar treballant en la zona de baixes emissions”, que fins ara només s’activava en episodis ambientals i que entrarà en funcionament de manera permanent l’ú de gener del 2020, treient de circulació uns 124.000 vehicles privats. “Serà la zona de baixes emissions més gran de tota Europa, amb un total de 95 kilòmetres quadrats”, ha afirmat per la seva part Poveda.

“Barcelona serà la zona de baixes emissions més gran de tota Europa, amb 95 kilòmetres quadrats”
Antoni Poveda Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El 2010, fins a 17 estacions superaven els límits establerts en la UE i en l’actualitat s’ha reduït el nombre a dos, als barris de Barcelona de l’Eixample i Sant Gervasi. No obstant això, Poveda ha recordat que els estàndards de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) són més estrictes que els europeus i que, prenent els seus paràmetres com a referència, “pràcticament totes les estacions estarien per sobre dels nivells permesos”.