20 de abril de 2021 | Actualizado 19:15
Punt wifi del port | Port de Barcelona

El port de Barcelona ofereix wifi gratuït al Port Vell

L’autoritat portuària preveu col·locar en les seves instal·lacions més de cent equips wifi de cara al mes de març del 2020

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha emprès aquest mes de juliol el desplegament d’una xarxa wifi d’accés gratuït al Port Vell. La iniciativa s’emmarca en el projecte Smartwifi, que permetrà donar servei a 10.000 usuaris concurrents, segons les estimacions del port. Els primers quatre punts s’ubiquen al Portal de la Pau, la rambla de Mar, el moll del Depòsit i la plaça del Mar. La instal·lació corre a càrrec de la companya Wiongo i està previst que els seus més de cent equips estiguin plenament operatius en el mes de març del 2020.

“A partir de setembre es posaran en marxa una quinzena de punts més que abasten des de l’àmbit de la Barceloneta fins al moll de Barcelona, on se situa el World Trade Center, pasant pel moll Bosch i Alsina o la zona del Maremagnum”, ha informat el port en un comunicat. El seu objectiu és cobrir les zones estratègiques d’alta concentració de persones als accessos, passejos i zones verdes, així com els voltants i exteriors dels principals pols d’atracció turística i de negocis.

S’instal·laran punts al port ciutadà, a les terminals de passatgers i a les àrees que donen servei a les tripulacions

Per altra banda, el setembre també es preveu la instal·lació de punts wifi a les terminals de passatgers, tant a la part exterior com interior, per donar servei als més de quatre milions de persones que passen cada any pel port. Concretament, en l’àmbit exterior es prioritzaran les parades de bus i taxi. 

A més, una tercera fase d’aquest desplegament es portarà a terme en el Centre Stella Maris de l’Apostolat del Mar de Barcelona, amb la finalitat de donar servei a les tripulacions dels vaixells que arriben a la infraestructura portuària. “A través del Comitè de Benestar vetllem per a què el personal dels vaixells que atraquen a Barcelona trobin uns serveis adequats que donin resposta a les seves necessitats”, ha assegurat l’autoritat portuària.