26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

El port de Tarragona treballa en una app per a la comunitat portuària

L'aplicació, que concentrarà tota la informació útil de l'enclavament, es desenvoluparà en l'últim trimestre de l'any i estarà en proves tot el 2020
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona està treballant en la creació d’una app per a la comunitat portuària que ha de concentrar tota la informació útil de la infraestructura en un sol canal. Aquesta nova eina inclourà informació sobre les instal·lacions portuàries i de les empreses que operen en elles, a més de rutes d’accés, dades de contacte, activitats i novetats, tant del propi enclavament com de les empreses que estan vinculades. També recollirà informació sobre els vaixells que atraquin en el port: ubicació en temps real, estat actual, previsions, moviments i l’històric d’aquestes dades. L’aplicació tecnològica també tindrà un servei de notícies que es nodrirà de la web i de les xarxes socials de l’entitat, recollirà les informacions aparegudes en mitjans de comunicació i facilitarà l’accés a elles a través d’una connexió RSS. La informació meteorològica també serà un dels serveis d’aquesta aplicació.

Una altra de les funcions d’aquesta nova eina és la de servir de canal de comunicació entre els usuaris i l’autoritat portuària, ja que facilitarà realitzar notificacions d’incidències a través d’un formulari, “la qual cosa augmentarà la capacitat d’intervenció per a solucionar qualsevol problema que afecti el funcionament normal de les instal·lacions portuàries”, ha apuntat el president del port, Josep Maria Cruset. També ha afegit que creu “molt necessari que tots els agents públics i privats que operen amb el port disposin d’un canal de comunicació que els faciliti el seu treball i els ajudi en el seu dia a dia professional”. Per al president de l’entitat, la nova app “suposarà una millora important en les comunicacions entre els diferents agents i, al mateix temps, una eina que permetrà millorar la gestió en àrees com la logística, la seguretat i altres serveis portuaris”.

“La nova app suposarà una millora important en les comunicacions entre els actors portuaris”
Josep Maria Cruset President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Aquesta nova eina es desenvoluparà durant l’últim trimestre d’aquest any, una vegada finalitzat el concurs públic per a l’execució del projecte, al qual s’han presentat vuit empreses. Una vegada en marxa, a principis de 2020, l’app estarà disponible per a dispositius amb sistemes operatius Android i iOS. Durant un any, estarà en període de prova per a realitzar els ajustos que siguin necessaris, han puntualitzat des de l’autoritat portuària.