24 de noviembre de 2020 | Actualizado 16:23
Nou shiplift del port de Barcelona | Port de Barcelona

El port de Barcelona estrena un nou elevador de Vaixells de 4.800 tones

Es tracta de la instal·lació amb més capacitat del món dedicada als superiots i ha suposat una inversió de 50 milions d’euros

El nou elevador de vaixells o shiplift de 4.800 tones que la drassana de MB92 ha construït al port de Barcelona s’ha posat en marxa aquesta setmana. Situada al Moll Occidental, la nova plataforma i sistema de transferència ja ha dut a terme la primera vara i dos iots estan treballant a les seves instal·lacions. El shiplift pot desplaçar fins a nou superiots de 115 metres d’eslora en un àrea de treball en sec de 30.000 metres quadrats que integra un fossat de quilles. “Celebrem l’entrada en funcionament del nou shiplift de MB92 al port, que consolida a la drassana com a referent a l’àmbit mundial en la reparació de iots de grans dimensions”.

Es tracta de la instal·lació amb més capacitat del món dedicada als superiots i ha suposat una inversió de 50 milions d’euros, cofinançada per l’Autoritat Portuària de Barcelona i MB92 Barcelona. Concretament, s’ha construït una plataforma sobre la qual es disposen els vaixells per dur a terme les operacions de manteniment i a la qual s’hi accedeix a través d’un sistema d’elevació. En aquest sentit, Conesa ha remarcat que “ha estat un plaer treballar conjuntament en aquest projecte, que posa el focus en les solucions d’última generació per continuar oferint un servei de qualitat, eficaç i eficient, en línia amb l’aposta de l’autoritat portuària amb la innovació”.

“El nou shiplift de MB92 consolida a la drassana com a referent a l’àmbit mundial en la reparació de iots de grans dimensions”
Mercè Conesa Presidenta del port de Barcelona

“Aquesta gran inversió demostra el compromís continu de MB92 per seguir millorant els nostres serveis i oferir als nostres clients solucions d’última generació”, ha assegurat el president i CEO de l’empresa, Pepe García-Aubert. “El nou shiplift ens proporciona una major capacitat de vara, eficiència i efectivitat per a tots els projectes que hagin de fer treballs en sec”.

El projecte va ser concebut el 2011 i es va iniciar l’estiu del 2015. “La direcció tècnica de la companyia ha treballat al costat del port de Barcelona i amb les empreses més importants del sector de l’enginyeria civil com Pearlson Shiplift Corporation (PSC) i Enginyeria Reventós”, ha explicat l’autoritat portuària. Per la seva part, el vicepresident de PSC, Bryan Fraind, ha afegit que “la inversió duta a terme per MB92 ha donat com a resultat una infraestructura pionera que donarà servei a alguns dels superiots més grans del món actualment, així com els que vindran en el futur”.


Pepe García-Aubert CEO de MB92 Group

Des de MB92 han augurat que el 2019 i el 2020 serà una temporada especialment activa després de l’interès mostrat pels clients en reservar un espai en el nou shiplift. En aquest sentit, el director de negoci de MB92, Henk Dreijer, ha confirmat que “aquest nou projecte obre una gama molt més àmplia d’opcions i més flexibilitat per als nostres clients, especialment durant períodes tradicionalment més congestionats en els qual splanificar treballs en sec pot resultar complicat”.