24 de julio de 2021 | Actualizado 17:12

Damià Calvet exigeix a Aena més inversions a l’Aeroport de Girona

El territori dóna suport a la Generalitat per a què continuï liderant la negociació després que Ryanair hagi anunciat el tancament de la seva base en aquest aeroport
Generalitat de Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha reclamat a Aena que faci les inversions necessàries en l’Aeroport de Girona , després que Ryanairhagi anunciat el tancament de la seva base en aquesta infraestructura. Calvet ha participat a l’assemblea general extraordinària de l’Associació per a la Promoció i Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI), juntament amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i altres representants del Govern, ajuntaments i entitats socials per analitzar el context actual a l’Aeroport de Girona. La trobada ha servit per informar de les reunions i converses que han mantingut amb l’empresa, amb els treballadors i amb Aena per trobar una solució davant “l’eventual tancament de la base de Ryanair a Girona”. En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat rotund: “No hem de fer la feina d’Aena, hem d’aconseguir que Aena faci la seva feina, que és fer les inversions necessàries a l’aeroport, tant en el costat aire, com en terra, i també pel que fa la interconnexió ferroviària entre aeroports, que aportarà competivitat a l’aeroport per sí mateix”.

Per altra banda, Calvet ha explicat que, des del territori, la voluntat és continuar fent els contractes de promoció turística com s’han fet fins ara. El conseller ha incidit també en el model de gestió dels aeroports catalans: “Davant del progressiu col·lapse de l’aeroport del Prat, el model més eficient per al país és un model descentralitzat que aporti més valor afegit al territori”. En aquest sentit, l’AGI ha donat suport total a la Generalitat per continuar liderant la negociació amb Ryanair i amb Aena per trobar una solució a l’actual situació.

REUNIÓ AMB RYANAIR
La setmana passada el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, es van reunir amb la direcció de Ryanair a Dublín, concretament amb el conseller delegat de la companyia, Eddie Wilson, i amb el director de Màrqueting, David O’Brien, per conèixer de primera mà les intencions de la companyia de tancar una sèrie de bases a tot Europa, incloent la de Girona.

La companyia emmarca aquesta decisió d’estratègia empresarial davant d’un context d’un mercat a la baixa a nivell europeu; pel retard en el lliurament de nous avions, i pel fet que alguns aeroports no són rendibles a la temporada d’hivern. Ryanair ha precisat que la decisió definitiva la prendran les properes setmanes.