5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

La cimera mundial del transport de productes forestals comença a Tarragona

400 directius i experts del sector participen en el Pulp & Paper Industry Transport Symposium amb el port de Tarragona i Euroports com a amfitrions
Les autoritats assistents a la inauguració del simposi | Port de Tarragona

Prop de 400 directius d’empreses del sector del paper de tot el món han assistit aquest dilluns a la inauguració de la 23a trobada mundial del sector del transport de paper i pasta de paper a Tarragona. L’acte, que s’ha celebrat en l’amfiteatre romà de la ciutat, l’ha encapçalat el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Pau Ricomà; el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset; el director general de Euroports Ibèrica, Pablo García; i el president de la International Forest ProductsTransport Association (IFPTA), Alan Bog, l’entitat organitzadora de la cimera.

Durant els parlaments, Cruset ha aprofitat per a reivindicar el lideratge de Tarragona en el sector de la pasta de paper: “Som el primer port de l’Estat espanyol en aquest trànsit i el tercer del Mediterrani”. Josep Maria Cruset ha destacat el paper de la infraestructura que presideix com a “port hub que dóna servei a la indústria paperera del nostre país i un node estratègic que actua com a punt de redistribució cap a altres països de la conca del Mediterrani”. Per part seva, Damià Calvet ha qualificat al port de Tarragona com una infraestructura en continu creixement. Ha conclòs els parlaments l’alcalde de la ciutat, que ha deixat constància que “les millors èpoques del nostre municipi i de la seva gent han vingut de la mà del comerç a través del port”.

L’acte inaugural del simposi ha inclòs la visita a l’amfiteatre i una actuació castellera. Els assistents han visitat també la terminal de Euroports al port de Tarragona, per on passen més de 600.000 tones de pasta de paper anualment. L’objectiu d’aquestes jornades és l’anàlisi de les tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals. És la primera vegada que aquest simposi se celebra en l’Estat espanyol, concretament en el port de Tarragona i en el centre de convencions de PortAventura, on tindran lloc les ponències dels dies 17 i 18.