21 de septiembre de 2021 | Actualizado 6:29

L’Escola Europea Intermodal Transport exporta a Itàlia la seva iniciativa Forma’t al port

L’objectiu és formar estudiants de secundària i, sobretot, universitaris, en els sectors marítim i logístic
D’esquerra a dreta: el director marítim de Lazio i el comandant de l’Autoritat Portuària de Civitavecchia, Vincenzo Leone; el director interregional Lazio i Abruzzo de l’Agència de Duanes i Monopoli, Gianfranco Brosco; el president de la ADSP del mar Tirrè del centre-nord, Francesco Maria di Majo; l’alcalde de Civitavecchia, Ernesto Tedesco; i el director de l’Escola Europea Intermodal Transport, Eduard Rodès | Escola Europea Intermodal Transport

L’Escola Europea Intermodal Transport i l’Autoritat Portuària del Mar Tirrè Centre-Nord han presentat el projecte ‘Formati al Porto’, un projecte que té per objectiu formar estudiants de secundària i, sobretot, universitaris, en els sectors marítim i logístic. Segons apunta el comunicat emès per les dues entitats, l’objectiu principal de la iniciativa, ja provada amb gran èxit al port de Barcelona amb Forma’t al port és abordar y posar en contacte les sol·licituds específiques de les empreses amb habilitats que ofereix el territori en termes de professionalitat.

El director de l’Escola Europea, Eduard Rodés, ha explicat que “un dels objectius del curs és crear un espai d’experimentació i descobriment que pugui atraure més i més persones a aquest sector i, al mateix temps, garantir un desenvolupament professional”. Per a Rodés, el port i els seus operadors posen el seu coneixement, infraestructura i equips al servei de la formació i, per tant, de la pròpia ciutat. “La formació i la promoció d’ocupació han de constituir, per tant, l’esperit que mou ‘Formati al Porto’, amb la complicitat i ajuda de tots”, ha afegit.

TRANSPORT INTERMODAL I AUTOPISTES DEL MAR
Per la seva banda, el president de l’Autoritat Portuària del Mar Tirrè Centre-Nord, Francesco Maria di Majo, ha volgut destacar que el port de Civitavecchia (Roma) sent la necessitat d’oferir serveis competitius i, sobre tot, invertir en el factor humà formant una comunitat logística que sigui capaç d’afrontar desafiaments futurs i col·locar estratègicament el port a l’avantguarda en logística mediterrània. “D’aquí la importància d’una formació específica en transport intermodal i autopistes del mar que permeti dissenyar, construir i gestionar les operacions de porta a porta de manera més eficient i segura, oferint les eines necessàries per analitzar els costos directes i l’impacte ambiental”, ha explicat Di Majo.

L’Escola Europa utilitzarà un equip d’experts i professionals del sector italià i espanyol, assegurant als participants un contingut educatiu d’alta qualitat”. El curs, en col·laboració amb les associacions nacionals més importants del sector marítim i nombrosos socis locals com la Municipalitat de Civitavecchia, l’Agència de Duanes, la Universitat de Tuscia, l’ITC Guido Bacceli, Automar, el Grup d’amarratge, el Port Mobility i l’Autoritat Portuària de Civitavecchia, també compta amb el suport del ministeri d’Infraestructura i Transport d’Itàlia.