5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

APM Terminals Barcelona aconsegueix un nou rècord de moviments en una escala

terminal del port de Barcelona ha registrat 5.394 moviments sobre el vaixell 'Millau Bridge', amb una productivitat de 135,46 BMPH
APM Terminals Barcelona ha superat la seva marca establerta en 2017 | APM Terminals Barcelona

La terminal de APM Terminals a Barcelona ha realitzat 5.394 moviments sobre el vaixell ‘MillauBridge’, pertanyent a THE Alliance. És la major activitat registrada des de l’any 2017 quan es van realitzar 5.323 moviments en l’escala del ‘OOCL Brussels’. APM Terminals Barcelona ha manifestat que durant l’operativa s’ha aconseguit una productivitat sostinguda de 135,46 Berth Moves Per Hour (BMPH). La posada en marxa del 100% de les inversions que ha realitzat la terminal en els últims mesos, xifrades en 47 milions d’euros, han estat decisives per a afrontar l’escala de l’esmentat vaixell, han reconegut des de l’empresa estibadora.

Entre aquestes inversions, han destacat des de APM Terminals Barcelona l’adquisició de dues grues Super Post Panamax procedents de Los Angeles (Estats Units), amb les quals la terminal suma un total de sis màquines d’aquest tipus operatives, 29 straddle carriers i la posada en marxa d’una nova plataforma rack per a connexions frigorífiques. El director general de APM Terminals Barcelona, Narcís Pavón, ha afirmat que “hem realitzat un important esforç per millorar l’equipament tècnic i la maquinària necessària per a operar els més moderns vaixells portacontenidors que escalen a Barcelona”. Pavó ha afegit que, afortunadament, “ja estem veient els resultats i estem segurs que a aquest rècord li seguiran molts més”.

Per part seva, el director d’Operacions de APM Terminals Barcelona, Jordi Vidal, s’ha mostrat orgullós dels resultats aconseguits. Vidal ha subratllat que l’equip “operatiu de APM TerminalsBarcelona ha fet un excel·lent treball davant aquest nou desafiament, prestant als nostres clients resultats excel·lents, tant pel que fa a la planificació de l’operativa, com en la productivitat aconseguida”.