27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38
D’esquerra a dreta: Santiago Andaluz (Mango), Epifanio Mejino (REM Transports) i Paco Fernández (Mango) | M.V.

Mango prova un servei regular amb megatruck entre el port de Barcelona i el seu centre logístic

REM Transports, companyia que realitza aquest transport per a Mango, ha calculat que el megacamió emet en aquesta ruta fins al 30% menys que el ferrocarril

El gegant textil Mango ha portat a terme avui el seu primer trajecte a Espanya amb megacamió. El vehicle, proporcionat per l’empresa REM Transports, ha arribat sobre les deu del matí a la plataforma de la marca a Lliçà d’Amunt (Barcelona) des del port de Barcelona, recorrent una distància d’uns 120 quilòmetres. D’aquesta forma, Mango preveu transportar de manera regular amb megatruck part de les seves importacions des d’Àsia per via marítima. Així mateix, es tracta del primer camió d’aquestes característiques en operar en les instal·lacions portuàries de Barcelona.

Es tracta del primer megatruck en operar en les instal·lacions del port de Barcelona

“L’objectiu principal de la prova és facilitar la sortida de contenidors del port, a la vegada que contribuïm a la reducció d’emissions contaminants de l’atmosfera”, ha assegurat el directer d’Importacions i Duanes de Mango, Santiago Andaluz. Mitjançant aquest acord, Mango ha estimat que estalviarà l’emissió del 50% de diòxid de carboni a l’atmosfera i que contribuirà a la descongestió de les rondes de Barcelona. A la vegada, REM Transports ha calculat que l’ús d’aquest vehicle suposa una reducció de pràcticament el 30% de les emissions en comparació amb el transport ferroviari.

Es tracta d’un camió de 25 metres de llarg i fins a 60 tones de pes màxim que permet el transport d’un contenidor de 20 peus i un altre de 40 de manera simultània, per tant, de tres teus. En una primera fase, es preveu que el megatruck efectuï fins a dues anades i tornades diàries entre ambdues destinacions.

“L’objectiu és facilitar la sortida de contenidors del port, a la vegada que reduïm emissions”
Santiago Andaluz Director d’Importacions i Duanes de Mango

No obstant això, tal i com ha puntualitzat el director de REM Transports, Epifanio Mejino, encara queden alguns aspectes de la operativa per resoldre, com és el cas de l’adaptació de les terminals del port de Barcelona a aquest tipus de camions. Donades les seves dimensions, actualment aquestes es veuen abocades a utilitzar un procediment diferent de l’habitual, incrementant-se així el cost total del trajecte. A la vegada, Andaluz ha afegit que l’objectiu logístic de Mango per als pròxims anys és “col·laborar amb la ciutat i amb el nostre entorn, a la vegada que facilitem les operacions logístiques del port”. Els resultats d’aquesta primera prova permetran a Mango valorar si incrementar el flux d’aquest tipus de vehicles en el futur.