5 de junio de 2020 | Actualizado 17:33

Els estibadors de Barcelona s’uneixen a la vaga del proper divendres a Catalunya

“Hem decidit donar suport a la parada en defensa dels drets laborals i civils dels ciutadans de Catalunya“ ha manifestat el sindicat estibador OEPB
Assemblea d’estibadors del port de Barcelona celebrada aquest matí | OEPB

Els estibadors de Barcelona secundaran la vaga general prevista el 18 d’octubre a Catalunya, segons han informat a través del seu compte de Twitter. “Hem decidit donar suport a la parada del país del pròxim divendres en defensa dels drets laborals i civils de tots els ciutadans de Catalunya”, ha assegurat el sindicat Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB). La decisió s’ha pres en el transcurs d’una assemblea celebrada al port català aquest mateix matí.

D’aquesta forma, el col·lectiu dóna suport a les mobilitzacions que s’estan produint a Catalunya per la sentència condemnatòria del Tribunal Supremo publicada dilluns. Segons la decisió judicial, els líders del procés hauran de complir penes d’entre 9 i 13 anys de presó per delictes de sedició i malversació. Com a protesta, els sindicats Intersindical-CSC i l’Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una jornada de vaga general.

L’OEPB es troba a l’espera de que la Guàrdia Urbana els autoritzi la marxa lenta que han planejat

“Protestem contra la reforma laboral, però també contra la sentència del Tribunal Supremo”, han assegurat des de l’OEPB. “No perquè siguem independentistes, ja que som un sindicat plural que recull totes les ideologies polítiques, però veiem que hi ha una violació dels drets civils i aquesta sentència no ajuda a resoldre el conflicte”.

En aquest sentit, els estibadors de Barcelona han expressat la seva voluntat de fer una marxa lenta a peu des del port de Barcelona fins a la Plaça Sant Jaume el proper divendres, tot i que es troben a l’espera de que la Guàrdia Urbana l’autoritzi. “A les vuit ens concentraríem al port, sortiríem cap a les deu i entre les onze i les dotze arribaríem a la plaça”, han especificat. A més, els estibadors pararan totes les seves activitats al port de vuit del matí a vuit de la tarda.

Els estibadors de Barcelona pararan totes les seves activitats divendres de vuit del matí a vuit de la tarda

Aquests últims dies s’han produït talls a carreteres i manifestacions a diferents punts de la geografia catalana. Concretament, s’ha alterat la circulació a carreteres estratègiques com la N-II a l’altura de Mataró, la C-25 a Manresa o l’autovia A-7 a Tarragona. No obstant això, des de la Dirección General de Tráfico (DGT) han informat que durant el dia d’avui s’està donant normalitat a les principals carreteres de Catalunya, tot i “algun tall puntual” a àrees interiors de Barcelona i Girona, de les que ha informat durant la jornada el Servei Català de Trànsit.

Per la seva banda, avui també s’ha vist alterada l’operativa habitual de l’Aeroport de Barcelona, tot i que en menor grau que el passat dia 14 d’octubre, en el qual les mobilitzacions al Prat van provocar un major número de cancel·lacions de vols. Des del ministerio de Fomento han informat que ahir, 14 d‘octubre, es van dur a terme el 90% de les operacions programades. Pel que fa a la circulació de Rodalies i AVE, des del passat dilluns s’està veient afectat el seu funcionament. Entre d’altres, aquest matí s’ha interromput la circulació a Tarragona per presència de manifestants a la via, però la circulació ha quedat posteriorment restablerta. Els talls intermitents a la xarxa ferroviària, així com a la viària, s’han produït durant tot el dia.