28 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:45

ChemMed s’uneix a la European Chemical Site Promotion Platform

L’objectiu de la plataforma és crear espais conjunts entre clústers i parcs químics europeus per analitzar el futur del sector
Port de Tarragona

Una delegació del port de Tarragona, en representació de ChemMed, es va presentar com a nou membre de la European Chemical Site Promotion Platform (ECSPP) en la reunió que es va celebrar els passats 16 i 17 d’octubre el Regne Unit. És la primera vegada que el clúster industrial logístic, acadèmic i científic de la química de Tarragona participa com a membre de la ECSPP, de la qual n’és membre des de principis d’any. La principal missió d’aquesta plataforma és la creació d’espais conjunts entre representants de clústers i parcs químics euroepsu per conèixer les novetats i característiques del futur del sector. La delegació de la institució tarragonina va viatjar fins a Kingston Upon Hull, un dels parcs químics més importants del Regne Unit i membre de la plataforma.

Després de la reunió de la ECSPP, els assistents van visitar el complex químic de Kingston Upon Hull, al Regne Unit

La reunió va servir per a què el port presentés a ChemMed com agent i acompanyant per aprofitar les oportunitats d’inversió de negoci que ofereix el parc químic de Tarragona. Durant la reunió que va mantenir amb el president de la ECSPP, la delegació del port tarragoní va presentar les principals accions que s’estan duent a terme per oferir millors infraestructures i serveis, com l’ampliació del moll de la Química, i els factors claus que posicionen el port i ChemMed com a hub químic de la Mediterrània.

La cita entre els membres de la plataforma ECSPP va començar amb una reunió on es va analitzar la situació econòmica, la visió de futur dels projectes i l’estat de les inversions al Regne Unit davant la imminent sortida de la Unió Europea. A continuació es va dur a terme un simposi per compartir les principals inversions que s’estan realitzant en el sector químic europeu. Els assistents també van visitar el complex químic de la població de Kingston Upon Hull per comprovar el model de gestió que s’aplica.