14 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

Colombia s’interessa en el 3D Factory Incubator del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia planteja la importació a Bogotà del model d’incubadora d’empreses dedicades a la impressió 3D
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Govern colombià ha mostrat interès en importar a Bogotà el model 3D Factory Incubator que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha posat en marxa enguany. El ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia, José Manuel Restrepo, ha mantingut una reunió amb el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i li ha manifestat aquest interès.

A la reunió han assistit també representants de la Cambra de Comerç de Bogotà, la Zona Franca de Bogotà, l’ajuntament de la ciutat, Connect Bogotá Región i l’agència governamental Innpulsa. Tots ells han coincidit en la necessitat d’iniciar les actuacions necessàries per a que aquest projecte sigui una realitat en breu.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha manifestat que “el ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia ens ha transmès l’interès del país en promoure el creixement d’iniciatives vinculades amb l’alta tecnologia en impressió 3D de l amà del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, aprofitant l’ampli coneixement que hem desenvolupat amb la posada en marxa del 3D Factory Incubator, que ja és un model d’èxit, a més d’una iniciativa pionera a nivell europeu”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins una estratègia global iniciada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a la internacionalització d’alguns dels seus serveis i, molt especialment, del seu know how en matèria d’impressió 3D i indústria 4.0.