30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04
D’esquerra a dreta: Andrés López (Corferias), Juan Esteban (Recinto Ferial de Barranquilla), Guillermo González Larsen (FITAC), Pere Navarro, (CZFB), Blanca Sorigué (CZFB y del SIL) y Miguel Ángel Espinosa (FITAC) | CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona organizarà un SIL Amèricas 2020 a Colòmbia

El Consorci ha tancat un acord amb Corferias per celebrar l’esdeveniment, que tindrà lloc del 22 al 23 d’octubre a Barranquilla

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tancat un acord amb la societat privada Corferias per organitzar un SIL Amèricas, que tindrà lloc en Barranquilla (Colòmbia) el 22 i 23 d’octubre del 2020. “Aquest acord és molt important en el nostre objectiu de projectar internacionalment la imatge de Barcelona i ajudar a les nostres empreses en la seva internacionalització”, ha assegurat el delegat especial de l’Estat en el Consorci i president del SIL, Pere Navarro. “La iniciativa s’emmarca dins d’una estratègia global iniciada pel Consorci per a la internacionalització d’alguns dels seus serveis i molt especialment del seu know how en matèria d’organització de fires internacionals”.

“Es una bona oportunitat per a la internacionalització de les empreses espanyoles”
Pere Navarro Delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Navarro ha tancat aquest acord durant la seva participació en el XXI Congrés Internacional de FITAC a Barranquilla, en una reunió mantinguda amb el president de Corferias, Andrés López, en la qual hi ha anat acompanyat de la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué. En aquest sentit, Navarro ha assegurat que “ens omple d’il·lusió i creiem que pot ser una bona oportunitat per a la internacionalització de les empreses espanyoles del sector, així com per a l’apertura a un mercat, el colombià, que es troba en plena expansió en matèria d’infraestructures”. A més, el govern colombià també ha mostrat interès en el 3D Factory Incubator del Consorci.

Corferias és una societat de caràcter privat que impulsa el desenvolupament industrial, social, cultural i comercial a la Regió Andina, Amèrica Central i el Carib. Segons han explicat des del Consorci, “el seu principal objectiu és el de buscar estrènyer els vincles de cooperació entre Colòmbia i la comunitat mundial a través de l’organització de fires, exposicions, esdeveniments i convencions”. En referencia a això, el delegat especial de l’Estat en el Consorci ha recordat que el SIL “és un important pont per als negocis, els contactes i el coneixement entre el Mediterrani i Amèrica Llatina en el sector de la logística”.