2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06
El creuer ‘Marella Dream’ aquest matí al port de Palamós | Generalitat de Catalunya

Els ports de Palamós i Roses tanquen a l’alça la temporada de creuers

Els dos ports de la Costa Brava han rebut un total de 56.700 passatgers, l’11% més que en el mateix període del 2018

Els ports de Palamós i Roses han tancat la temporada de creuers amb un total de 56.700 passatgeres, l’11% més que en el mateix període del 2018. Així mateix, s’han fet un total de 50 escales en les seves instal·lacions, quatre menys que en la temporada anterior. Segons dades de Ports de la Generalitat, de les deu línies que han escalat als dos ports de la Costa Brava, el 70% han estat del segment de luxe. En aquest sentit, han destacat els passatgers procedents del Regne Units, que suposen el 80% del total, a molta distància dels passatgers nord-americans, el 8%; i alemanys, el 3%. Aquest dilluns ambdós ports han tancat en paral·lel la temporada amb visites de creuers a cada instal·lació, sent el primer cop que les dues finalitzen l’activitat el mateix dia.

4,1 milions d’euros

Impacte econòmic dels creueristes als ports de Palamós i Roses aquesta temporada

Per la seva banda, l’Assocació Internacional de Línies de Creuers ha estimat que l’impacte econòmic d’aquestes visites ha pujat a 4,1 milions d’euros, amb un desemborsament mitjà per passatger de 62 euros. Aquests resultats s’han aconseguit, segons ha explicat Ports de la Generalitat, “per l’important tasca de promoció internacional que fan les diferents institucions amb la marca Costa Brava Cruise Ports”. A més, l’administració pública catalana ha assegurat que aquesta projecció internacional “tindrà el seu punt àlgid el maig del 2020, amb l’organització d’una de les assemblees anuals de l’associació de ports amb tràfics de creuers a la Mediterrània, a la Costa Brava”.

Concretament, el port de Palamós ha assolit un nou rècord per tercer any consecutiu, amb l’arribada de 54.208 passatgers i un increment del 18% en comparació amb el darrer any. Per la seva banda, ha rebut 45 escales, una menys que l’any passat. En la temporada del 2019, han visitat les instal·lacions portuàries nou companyies de creuers i la major afluència que s’ha situat el maig amb nou escales, seguit del setembre amb vuit, metre que juny, agost i octubre han registrat set escales cadascun. En aquest sentit, Marella Cruises, Seabourn i Seadream Yacht Club han concentrat el 77% de les escales.

70% del tràfic portuari

Els creuers de luxe han sumat el 70% del tràfic portuari de creuers en Palamós i Roses

Així mateix, el port de Roses ha tancat amb 2.535 passatgers, cinc escales i la visita de quatre companyies. “De la temporada ha destacat l’estrena de la línia de creuers nord-americana de luxe Crystal Crusies”, ha senyalat Ports de la Generalitat. “Així mateix, Roses ha continuat amb la diversificació de companyies amb una escala del creuer ‘Marsella Discovery 2’, de classe estàndard”. Concretament, ha rebut quatre companyies de creueres de luxe i una de categoria estàndard.