2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06
D’esquerra a dreta: Pere Navarra (CZFB) i Josep Mateu (RACC) | CZFB

El Consorci i RACC col·laboren per impulsar el servei de carpooling RACC Hop

La iniciativa de cotxes compartits busca facilitar a través d’una app la mobilitat de més de 4.000 treballadors

El delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; i el president de l’empresa RACC, Josep Mateu, han signat un acord de col·laboració per iniciar el servei de trajectes de cotxe compartit RACC Hop. La iniciativa permetrà, a través d’una app, la mobilitat de més de 4.000 terballadors de deu empreses instal·lades en el Consorci i inclou FGC, DB Schenker, Cromogenia, Districenter, Serra Soldadura, BASF, Tacsa, Calià & Parés, Molenbergnatie i el mateix Consorci.

D’aquesta forma, RACC Hop és una plataforma de mobilitat que posa en contacte a passatgers i conductors d’una mateixa empresa, o d’empreses ubicades en una mateixa zona, que fan el mateix trajecte de manera quotidiana. “Els usuaris poden compartir el trajecte i estalviar diners en el seus desplaçaments”, ha ressaltat el Consorci. “A més, l’aplicació mòbil de carpooling beneficia també les empreses, que poden optimitzar l’ús dels seus aparcaments”.

En aquest sentit, el Consorci ha destacat que “RACC Hop és una aplicació que fomenta una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i ajuda a disminuir la congestió de les principals arteries viàries connecten les ciutats amb els nuclis industrials i empresarials situats en les zones metropolitanes”. A més, ha assegurat que “la mobilitat compartida pot reduir la contaminació ambiental i acústica, així com les emissions de CO2, millorant la qualitat de l’aire”.