15 de junio de 2021 | Actualizado 19:08

El port de Tarragona i l’aeroport de Reus s’uneixen per crear oportunitats de negoci

El president de l’enclavament i el director de l’aeròdrom han decidit llençar equips de treball conjunts per generar sinèrgies que beneficiïn el territori
Josep Maria Cruset i Juan Crespo s’han reunit aquest dijous al port de Tarragona | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’aeroport de Reus crearan equips tècnics de treball per generar oportunitats de negoci al territori. Així ho han decidit el president de l’enclavament portuari i el director de l’aeròdrom, Josep Maria Cruset i Juan Crespo, respectivament, en una reunió mantinguda aquest dijous a les instal·lacions portuàries. La trobada tenia per objectiu aprofundir en el coneixement mutu i en la col·laboració d’aquestes dues infraestructures. Cruset i Crespo han compartit la visió sobre el futur de les dues institucions i el “moment determinant que es presenta davant noves oportunitats de negoci, en aquest cas, centrades en el turisme”, segons el comunicat emès des del port català. Per a Josep Maria Cruset, “la reunió s’emmarca en l’impuls d’un posicionament estratègic territorial del port que permeti la suma de potencials i la generació de sinèrgies entre diferents actors econòmics del territori”.

VISITA A LAS INSTAL·LACIONS PORTUÀRIES
Durant la trobada, s’han establert els mecanismes de coordinació de les dues infraestructures a nivell tècnic per posar en marxa diferents equips de treball que materialitzin les estratègies compartides. Aquest objectiu de col·laboració “passa per un aprofundiment del coneixement mutu”, segons ambdues institucions. Per això, la segona part de la trobada ha consistit en una visita a les instal·lacions portuàries per part del director de l’aeroport per conèixer el detall de les operatives de mercaderies i passatgers. En les properes setmanes, està prevista una segona reunió, en aquest cas, consistent en una visita dels responsables del port a l’aeròdrom. El president del port ha valorat molt positivament la trobada i ha assenyalat “el fet que els dos responsables compartim la mateixa percepció del rol que han de jugar les dues organitzacions estratègiques al territori i per al territori”.