26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01
Delegació del port de Barcelona i transitaris catalans a la Sino Conference 2019 | Port de Barcelona

El port de Barcelona presenta els seus serveis a la asiàtica Sino Conference 2019

L’autoritat portuària és l’únic port del Mediterrani i d’Europa que participa en aquest esdeveniment, que se celebra del 4 al 7 de novembre a la Xina

El port de Barcelona ha presentat els seus serveis com a hub del Mediterrani a la Sino International Freight Forwarders Conference 2019, que té lloc a Hong Kong del 4 al 7 de novembre. Es tracta de la principal trobada mundial de transitaris de la Xina i d’Àsia, i el port català és des del 2008 patrocinador oficial de la conferència. De fet, es tracta de l’únic port del Mediterrani i Europa amb presència en ella i disposa d’estand propi a l’esdeveniment.

Així mateix, a través d’un acord signat entre el port de Barcelona, l’associació de transitaris de Barcelona Ateia-Oltra, la China International Forwarders Association (CIFA) i la WCA Family of Logistic Networks (WCAF), aproximadament deu empreses transitàries catalanes hi assisteixen també. En aquest sentit, el juny es va celebrar a Barcelona la tercera edició de la Sino European International Freight Forwarders Conference, que va reunir 350 transitaris de més de 80 països.

23% dels contenidors

La Xina és l’origen o destinació del 23% dels contenidors canalitzats al port de Barcelona

Tal com ha explicat l’autoritat portuària, la Xina és el seu principal soci comercial, sent l’origen o destinació del 23% dels contenidors que canalitza. Concretament, el 42% de les importacions provenen d’aquest país asiàtic i el 10% de les exportacions tenen a la Xina com a destinació final. “Per això té especial importància la presència de la delegació catalana a la Sino Conference 2019, on mantindrem nombroses entrevistes orientades a establir relacions amb nous transitaris i consolidar els acords amb els agents actuals”, ha explicat el port.

Allà els seus representants donaran a conèixer “la fortalesa de la infraestructura catalana com a hub europeu i del Mediterrani” i destacaran aspectes com el seu accés a un mercat de més de 400 milions de consumidors o uns temps de trànsit més curts respecte als ports del nord d’Europa. Per altra banda, també presentaran els seus esrveis feeder, de short sea shipping i els seus corredors ferroviaris i viaris.

CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPORT
Aprofitant la visita, el sales manager del port, Carles Mayol; i el delegat del port a la Xina, Joan Dedéu, assisteixen també a la fira Xina International Import Export, que se celebra del 5 al 9 de novembre a Shanghai. Aqeusta té l’objectiu de ser una plataforma per a la liberalització del comerç i l’apertura de l’economia xinesa al món, i està especialment orientada a facilitar la importació de productes d’alt valor. En ella el port també disposa d’estand propi. “Es tracta d’una bona oportunitat per a posar en relleu la bona connectivitat entre la Xina i Barcelona i afavorir el mercat automobilístic, el de productes industrials i electrodomèstics”, ha explicat el port, entre altres categories.