15 de mayo de 2021 | Actualizado 8:20

Linde construeix dues plantes productores de gasos industrials al port de Tarragona

Els treballs, que duraran 12 mesos, suposaran una càrrega de més de 5.000 tones, que s’embarcaran amb destí a Corpus Christi, Texas
Autoritat Portuària de Tarragona

L’empresa alemanya Linde Engineering, especialitzada en el disseny i construcció de plantes químiques a gran escala, està desenvolupant un projecte a les instal·lacions del port de Tarragona. Es tracta de la construcció de plantes per a la producció de gasos industrials amb destinació als Estats Units. El projecte té una durada de dotze mesos i suposarà un total de càrrega de 5.352 tones, que s’embarcaran amb destinació a Corpus Christi, Texas. 

A finals de setembre, es van iniciar els treballs de càrrega de les dues primeres plantes en la prolongació del moll de Cantàbria. Aquestes dues superestructures, una de producció de gas metà i una d’etilè, van haver de ser desplaçades amb mitjans especials per a ser carregades al vaixell, a causa del seu gran volum i pes. Les dimensions de la planta de producció de metà són de 32,9 metres x 18,4 metres x 26,2 metres. Pel que fa a la planta de producció d’etilè, les mides són de 19,5 metres x 31,3 metres x 27,1 metres, unes mides similars a un edifici de nou plantes d’alçada. Aquesta operativa es repetirà diverses vegades durant els propers mesos.

Les dimensions de les plantes són similars a un edifici de nou pisos d’alçada

La divisió de Linde du a terme aquesta operació de càrrega en col·laboració amb Fagioli, empresa d’enginyeria especialitzada en el transport pesat i d’elevació. Fagioli realitza les activitats de remolc i càrrega de cada una de les plantes al vaixell. Desplaça cada superestructura pel moll gràcies a un remolcador modular autopropulsat des de l’àrea de magatzem fins a la rampa Ro-Ro per a la seva càrrega al buc ‘Rolldock’, pertanyent al grup Roll Group. Bergè Marítima és l’empresa encarregada de la consignació i estiba d’aquesta càrrega especial.