26 de octubre de 2020 | Actualizado 18:37

La xarxa catalana de carreteres s’apropa a la normalitat després de finalitzar les protestes

Encara es donen congestions i circulació intensa a l’autopista AP-7, tot i que els camions poden circular temporalment per la N-II
Fenadismer

La xarxa d’autopistes i carreteres catalanes ha normalitzat de manera progressiva la seva circulació després de la finalització de les protestes de Tsunami Democràtic aquest matí. No obstant això, encara es donen congestions i circulació intensa a l’autopista AP-7 a l’altura de La Jonquera, degut a les tasques de neteja que s’estan portant a terme. Davant d’aquesta situació, la Generalitat de Catalunya ha aixecat de manera temporal la restricció de circulació de vehicles pesats per la carretera N-II, concretament en el tram entre La Jonquera i Fornells de la Selva (Girona). Segons aquesta prohibició, els vehicles de més de 26 tones i amb quatre o més eixos han de circular per autopistes, sota sancions de 500 euros.

Des del passat dilluns s’han donat bloquejos a la frontera amb França a l’AP-7, que ha estat bloquejada durant més de 30 hores; així com en la N-II. Aquestes vies conformen el principal nus per a la mobilitat de mercaderies per carretera entre Espanya i la Unió Europea, amb un transit aproximat de 20.000 camions diaris. A això se li han sumat les protestes per donar suport a les mobilitzacions independentistes catalanes en el pas fronterer per Irún (País Basc), a l’autopista AP-8, on es van arribar a registrar fins a 16 kilòmetres de retencions.

Davant d’aquesta situació, les associacions de transportistes de tot l’Estat han mostrat el seu rebuig davant la passivitat del Govern central i de la Generalitat de Catalunya. Segons dades de l’Asociación del Transporte Internacional por Carretera (Astic), des de que es van iniciar els bloquejos derivats de la sentència del procés s’han produït més de 100 milions d’euros de  pèrdues directes per al transport per carretera, xifra a la qual se li suma una estimació total de 500 milions d’euros en perjudicis provocats a les empreses de transport i a la resta de sectors productius afectatas.