28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26
Pedro Arellano, adjunt a la direcció general del port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

Set projectes disruptius aspiren a optimitzar la logística portuària de Barcelona

El port de Barcelona ha seleccionat als finalistes del Open Port, una iniciativa amb la qual busca afavorir la implementació de solucions innovadores

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha anunciat els set finalistes del programa Open Port, una iniciativa amb la qual busca afavorir la implementació de solucions innovadores en l’àmbit logístic-portuari. En l’esmorzar networking organitzat al hub tecnològic Pier01 del Barcelona Tech City, set startups han presentat les seves propostes disruptives per solucionar diferents problemàtiques relacionades amb la comunitat portuària. Aquestes innovacions contemplen l’ús d’eines com la intel·ligència artificial, el 3D, la transmissió de dades a través del núvol o el big data.


El projecte AllRead utilitza la visió artificial per localitzar, llegir i convertir en big data el text, codi QR o codi de barres dels productes. D’aquesta forma, la proposta aporta disrupció a les tecnologies de lectura habituals mitjançant una solució intel·ligent. Els seus creadors asseguren que la informació pot ser llegida tot i ser borrosa i trobar.se en qualsevol posició. En l’àmbit portuari de Barcelona, aquesta tecnologia ja ha estat aplicada per trobar el codi de contenidors i vagons de trens, de manera que no requereixi de treball manual. “Hi ha alguns ports que tenen solucions automatitzades amb arcs, càmeres i sensors, però nosaltres proposem una solució alternativa amb nivells de certesa més alts que no requereix una inversió inicial important”, ha assenyalat el director operatiu del projecte, Adriaan Landman.


Insylo és un projecte que es basa en les tecnologies remotes per monitoritzar els nivells d’inventari dels sòlids a granel. “Actualment els pagesos van cada setmana als silos i, segons com sonen al colpejar-los, estimen el nivell de producte que hi ha”, ha explicat el seu fundador, Jaume Gelada. “Es tracta d’un sistema imprecís i que requereix de temps”. En aquest sentit, la innovació consisteix en la instal·lació d’un sensor volumètric intel·ligent que permet la reconstrucció 3D del nivell de producte. Entre les característiques mencionades durant la seva ponència, Gelada ha assenyalat que és eficient en costos, funciona amb una placa solar, disposa de la seva pròpia connectivitat a Internet i d’un sistema d’autoneteja per a la pols que s’hi acumula. Es tracta d’una tecnologia aplicable en àmbits diferents com el de l’alimentació animal o la construcció.


El projecte Cleverdata busca trobar patrons de comportament a partir de les dades recollides per reconèixer quines necessitats tenen els clients, detectar anomalies, automatitzar operacions i predir tendències, entre d’altres. A través de l’aprenentatge automàtic es permet així optimitzar les operatives i millorar els resultats. “L’any passat vam desenvolupar un prototip per al port de Barcelona amb el qual vam predir el temps d’espera dels camions en el costat terra”, ha explicat el cofundador de la startup, Jordi Navarro. A través del machine learning, es van tenir en compte fins a 25 paràmetres per aconseguir l’excel·lència operacional a través de la intel·ligència artificial, amb prediccions de fins a dues hores d’antelació.


La innovació Remote Eye es basa en l’ús de la realitat augmentada per solucionar problemes de forma remota, de manera que no requereixi del desplaçament d’un professional al lloc on ha succeït. “A més del viatge, l’avantatge principal és la reducció del temps de parada de la maquinària”, ha assenyalat el director general de la startup catalana, José López. D’aquesta forma, es permet l’assessorament per part de professionals que puguin trobar-se en altres parts del món, així com el seu accés virtual ràpid a zones que en ocasions són restringides.


Mariquant és un projecte basat en el desenvolupament d’eines analítiques per a la indústria marítima. A través de la introducció d’analítiques automatitzades, aquesta innovació busca prendre decisions comercials de manera més precisa. “Les hores d’espera dels vaixells al port de Barcelona poden optimitzar-se”, ha assegurat el seu fundador, Alexei Novikov. En aquest sentit, Novikov també ha recordat el cost que suposen aquestes esperes, per exemple, en termes de combustible.


La innovació finalista Investigació i Desenvolupament Naval (IDNaval) és un sistema de control remot que permet monitoritzar en temps real l’estat de la protecció catòdica de les embarcacions i evitar així la corrosió i les seves conseqüències. “La solució podria instal·lar-se al port per garantir a l’usuari que no té problemes i poder-lo controlar de manera més eficient”, ha assenyalat el seu fundador, Alejandro Samaniego. “Volem desenvolupar una nova tecnologia disruptiva i respectuosa amb el medi ambient per evitar la incrustació biològica en estructures submergides”.


Artia Enginyers ha ideat una màquina que permet la separació de peixos per categories de manera gairebé automatitzada. “Cada cop més es capturen sardines i anxoves barrejades en la pesca d’encerclament, de mides diferents” han explicat des de l’enginyeria. “Així separem les captures en quatre mides”. La innovació vol donar resposta a la feina extra que suposa per al sector de la pesca fer els processos de selecció. En aquest sentit, s’ha dut a terme una proba pilot en el port de l’Escala (Girona).

Per altra banda, en la jornada també ha participat el director de Innovación de Puertos del Estado, José Llorca. Entre altres qüestions, Llorca ha anunciat que la primera convocatòria del Fondo Puertos 4.0 es troba en fase final de tramitació i s’obrirà previsiblement durant aquest mes de novembre. Es tracta d’un fons destinat a fomentar la innovació portuària i que compta amb un pressupost de 20 milions d’euros per als pròxims quatre anys. Per altra banda, aquest programa contempla que els participants facin retorns voluntaris en cas de què les iniciatives prosperin. En l’actualitat, ja hi ha més de 800 preinscrits a la convocatòria.

“Vam decidir desenvolupar una eina específica per promocionar la innovació”
José Llorca Director de Innovación de Puertos del Estado

“Com a administració portuària, vam decidir desenvolupar una eina específica de suport sectorial a la promoció de la innovació”, ha recordat Llorca. “Respecte a la resta de polítiques públiques, o són generalistes o, en el cas d’empreses públiques com Renfe, les iniciatives estan focalitzades en afavorir la competència interna”. 

Concretament, aquesta primera convocatòria estarà dotada d’un pressupost de 12 milions d’euros, amb els quals el sistema portuari preveu finançar uns 30 projectes d’intraemprenedoria, entre 15 i 20 projectes en fase precomercial i uns 6 projectes en fase comercial. Actualment, l’estructura de gestió del fons ja està configurada, amb la creació d’una incubadora de startups adjudicada a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per KPMG i Insomnia. A més, les 14 seus del fons distribuïdes per l’Estat també es troben operatives.