28 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:41

Barcelona concessionarà un espai de 23 hectàrees per al tràfic de vehicles

L’inici dels tràmits de la concessió d’aquesta superfície, ubicada a l’antiga terminal de Tercat, està previst per al proper exercici
L’espai a concessionar es troba a l’esquerra de la imatge, al costat de les instal·lacions d’Autoterminal | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona treballa en aquests moments per fixar els termes i condicions d’una concessió de 23 hectàrees destinada al tràfic d’automòbils. Les estimacions apunten que els tràmits d’aquest procés s’iniciaran el proper exercici. Les actuals terminals del port de Barcelona especialitzades en aquest segment de tràfic, Autoterminal i Setram, han utilitzat la zona a concessionar per a operacions puntuals, sobretot de transbordament, des de 2012

L’espai, que disposarà d’una capacitat de fins a 11.500 unitats, es troba als terrenys que anteriorment ocupava la terminal de contenidors de Tercat (Hutschison Ports) abans de concentrar la seva activitat al moll Prat. “En desaparèixer la terminal de contenidors, es van guanyar dos punts d’atracament més per a vaixells oceànics, que han permès millorar l’operativitat del port i han evitat les esperes de car carriers per manca d’atracament”, ha explicat el commercial manager del port de Barcelona, Lluís París.

El port de Barcelona ha consolidat operatives no marítimes per a vehicles en els darrers anys

“Està arribant el moment de presentar al mercat aquest espai en concessió”, ha reconegut el commercial manager del port de Barcelona. Si bé “ja veurem exactament com s’articularà i en quin període de temps, és interessant que es mantingui aquesta aposta pel tràfic d’automòbils, que no deixa de ser un recolzament als fabricants de cotxes i que afavoreix el clúster de l’automoció a Catalunya”, ha afegit.

“Tot el Nord d’Europa està extraordinàriament saturat i molts operadors europeus ens visiten i ens sol·liciten estar presents aquí”, ha reconegut Lluís París. Per això, tot i que “tenim unes terminals que funcionen molt bé, el que volem és incrementar tràfic, no posar més terminals perquè sí”. Per tant, ha continuat, “es tracta de crear nous tràfics, ja sigui d’importació, i aquí el vehicle elèctric té un paper rellevant, o ja sigui el d’exportació”. En aquest últim cas, el port de Barcelona està realitzant una feina de recerca per Europa de possibles clients per a què puguin utilitzar com a hub per als seus vehicles”.

UN PORT INTERMODAL PER A VEHICLES
El port de Barcelona va tancar l’any 2018 amb un tràfic total aproximat de 900.000 vehicles. “Només comptem els cotxes d’operativa marítima, però estem fent més de 60.000 cotxes en transport terrestre, que venen en tren i marxen en camió o d’altres que arriben en camió i surten en tren”, ha assenyalat Lluís París. En aquest sentit, “som un port intermodal i aquests cotxes sense operativa marítima són molt importants, generen molta feina i una activitat de distribució de la qual la majoria d’empreses de camions que tenen base a Barcelona s’estan beneficiant”. El commercial manager del port català ha recordat que “baixen bastants vehicles d’Alemanya en tren i empreses d’aquí utilitzen aquests serveis ferroviaris, que d’altra manera tornarien buits, per transportar cotxes a Polònia, Hongria, Sud d’Alemanya o Nord de França”. Aquestes operatives són “molt importants, donem més opcions als clients que només agafar un vaixell, perquè també poden pujar-los al tren” des del port de Barcelona.