26 de mayo de 2022 | Actualizado 0:01

El port de Barcelona comença la seva electrificació en 2020 pel moll Prat

L'electrificació està acompanyada també d'una estratègia per a generar energia a través de plaques fotovoltaiques i turbines eòliques
El Sales Manager del port de Barcelona, Carles Mayol, durant la seva intervenció en el Smart Ports | E.M.

L’Autoritat Portuària de Barcelona preveu que el moll Prat, en el qual se situa la terminal BEST (Hutchison Ports), sigui la primera infraestructura dotada amb subministrament elèctric per a vaixells en 2020. Segons ha explicat el Sales Manager del port de Barcelona, Carles Mayol, s’oferirà al llarg del pròxim any subministro elèctric per al 25% dels vaixells que escalin en aquest moll. Gradualment, s’incrementarà aquest percentatge i també els espais portuaris electrificats. A l’any següent, en 2021, començarà a oferir-se aquest servei en la zona de SantBeltran, dedicada a ferries.

El cronograma presentat en el si de les conferències Smart Ports, que s’estan celebrant en el Smart City World Congress, estima que en 2027-2030 la major part dels molls del port de Barcelona estaran ja electrificats. Com ja va avançar fa uns mesos la presidenta del port de Barcelona, l’entitat que presideix destinarà 60 milions d’euros per a aconseguir-lo, la meitat d’ells destinats a l’activitat de creuers, la qual cosa “permetrà reduir el 51% les emissions d’òxids de nitrogen i el 25% les partícules en suspensió” del port en 2023. Encara que ja està treballant en el desenvolupament de la malla i de les instal·lacions per al subministrament elèctric a vaixells, l’autoritat portuària resta a l’espera que Red Eléctrica Española autoritzi la connexió d’alta tensió, que va ser sol·licitada al maig i que podria demorar-se fins a 18 mesos, segons els càlculs de Mercè Conesa.

El port ja ha definit la potència màxima de cada zona, el nombre de vaixells que podran connectar-se de manera simultània i també la demanda estimada d’energia. A priori, els espais de creuers seran els que necessitin una major aportació de subministrament elèctric, encara que “depenent de com evolucionin els segments de passatgers, contenidors i vehicles, pensarem en com readaptar-nos per a invertir”, ha reconegut Carles Mayol. En termes globals, s’estimen 78 MW repartits en 33 punts de connexió, que permetran simultàniament proveir d’energia a 17 vaixells, per a afrontar una demanda anual de 102.500 MWh.

Com ha recordat el Sales Manager del port de Barcelona, l’electrificació de molls s’acompanya d’altres iniciatives més madures i d’altres en ple estudi per a reduir l’impacte sobre el medi ambient de l’activitat portuària. En el primer cas, Carles Mayol ha citat l’aposta pel Gas Natural Liquat (GNL), una alternativa que l’autoritat portuària està afavorint amb l’aplicació de bonificacions. Quant a les iniciatives en estudi, ha destacat l’anàlisi que està duent a terme l’entitat portuària per a incorporar l’energia fotovoltaica i eòlica, entre altres. En l’actualitat, el port ja compta amb 4,6 MWp d’energia fotovoltaica, però existeix potencial per a aconseguir una capacitat instal·lada de 92 MWp amb una producció elèctrica de 120 GWh. Respecte a l’eòlica, el directiu del port ha reconegut que està en fase d’estudi la instal·lació de turbines amb un màxim de potència instal·lada d’entre 6 i 9 MW i una generació anual estimada d’entre 12 i 17 GWh.