4 de diciembre de 2021 | Actualizado 17:39

FGC i l’Escola de Camins de la UPC col·laboren per impulsar la enginyeria ferroviària

El conveni signat per les dues institucions pretén impulsar processos d’investigació, estudi, desenvolupament i formació en l’àmbit ferroviari
El president de FGC, Ricard Font; el rector de la UPC, Francesc Torres; i el director de l’Escola de Camins, Pedro Díez, durant la signatura del conveni | FGC

L’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC) col·laboraran per impulsar l’enginyeria ferroviària. El president de FGC, Ricard Font, i el rector de la UPC, Francesc Torres, han signat aquest dimecres, 20 de novembre, un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar processos d’investigació, estudi, desenvolupament i formació en l’àmbit ferroviari, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports e Barcelona de la UPC.

Entre els objectius d’aquest acord, destaquen l’impuls d’un projecte d’investigació amb projecció internacional a l’Escola de Camins, Canals i Ports en l’àmbit de l’enginyeria ferroviària, la col·laboració entre les dues entitats per garantir una formació de qualitat, la difusió de la cultura del transport ferroviari urbà i interurbà com a opció sostenible i de futur i la construcció d’un fòrum de debat acadèmic i social sobre les qüestions referents a les infraestructures ferroviàries.

Ambdues entitats impulsaran un projecte d’investigació amb projecció internacional en l’àmbit de l’enginyeria ferroviària

Segons el comunicat emès per FGC, amb aquest acord es materialitza la intenció d’ambdues institucions de col·laborar i desenvolupar processos impulsant iniciatives que permetin un nou posicionament de l’enginyeria ferroviària a través de la investigació, la formació i la transferència de resultats.

Segons fonts de l’empresa pública, com a operador de transport públic del territori català, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té interès a promocionar la formació, la creació i la transferència de coneixement en temes vinculats a l’enginyeria ferroviària en tots els seus aspectes. Això inclou la concepció i el disseny d’infraestructures, la seva planificació i gestió, l’anàlisi de la seguretat i fiabilitat del servei ferroviari i les qüestions referents a la sostenibilitat, impacte ambiental i accessibilitat.