17 de enero de 2022 | Actualizado 6:21

Barcelona ultima una app de tracking de contenidors per a importadors i exportadors

La iniciativa veurà la llum a principis de 2020 i es posarà a disposició del client final de forma gratuïta amb l’objectiu d’optimitzar la seva logística
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona està realitzant les últimes proves reals per implantar de manera definitiva el projecte Container Tracking Application (CTA). Es tracta, com ja va avançar la directora de Desenvolupament de Negoci del port, Emma Cobos, a finals d’octubre i ha reiterat en la seva ponència en l’esdeveniment Smart Ports, Piers of the Future, d’una app que té per objectiu “donar a conèixer en tot moment on es troba un contenidor utilitzant únicament el seu número i escala del vaixell”. Les previsions de l’autoritat portuària situen a principis de 2020 el seu llançament, segons el responsable de Cadenes Logístiques de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Joan Carbonell.

L’app, que és gratuïta, neix de la necessitat expressada per clients del port, importadors i exportadors, de conèixer “la situació real del seu contenidor”, ha assenyalat Carbonell. La informació subministrada per actors logístics, del port community system de Barcelona (Portic) i de les dades de diversos sensors instal·lats al port “ens ha permès tenir accés a la traçabilitat del contenidor, ha explicat el responsable de Cadenes Logístiques. Tot aquest magma de dades es centralitza “en un servidor encriptat per evitar ciberatacs” i a aquesta informació només hi podran accedir, un cop acreditats de forma fidedigna, els usuaris que acreditin documentalment la seva identitat per evitar suplantacions.

“La nostra iniciativa permet conèixer la situació real del seu contenidor al client final”
Joan Carbonell Responsable de Cadenes Logístiques del port de Barcelona

L’eina permetrà, des de principis del proper any, accedir a l’estat real d’un contenidor complet de càrrega seca tant en el circuit d’importació com d’exportació. En el primer cas, l’origen actual de les dades sobre el contenidor neix a partir que el vaixell s’aproxima al port de Barcelona i finalitza un cop s’ha entregat la mercaderia al client final en camió i es torna la caixa buida a la terminal o depot. Per tant, ha desglossat Carbonell, es faciliten dades sobre els temps i els processos del contenidor, des de la naviliera i el consignatari fins a tota l’operativa a la terminal, la declaració duanera, l’entrega en camió al client i, finalment, l’arribada del contenidor buit a la terminal o depot. En sentit invers, és a dir, en el circuit d’exportació, la cadena comença amb la caixa buida al depot o terminal i es traça tot el procediment i els temps fins que el vaixell surt del port de Barcelona.

Barcelona estudia ampliar el tracking actual del contenidor amb acords amb altres ports i navilieres

Aquesta aplicació permet, segons ha enumerat el responsable de Cadenes Logístiques del port català, un “control absolut de la mercaderia” amb dades aportades per un operador neutral, que és el port de Barcelona. D’aquesta manera, el cient final pot conèixer a temps real “els procediments, els temps i la documentació associada sobre el seu contenidor”, la qual cosa “ajuda a planificar i prendre mesures en cas d’incidències o demores”. La iniciativa Container Tracking Application, que és com es denomina actualment el projecte, tot i que no és encara el seu nom definitiu, s’ha definit per ser utilitzada tant per grans com per petites empreses, ja que permet consultes múltiples de contenidors o d’un sol.

UNA APP EN CONSTANT EVOLUCIÓ
En aquesta primera versió de l’aplicació, apareixeran “els inputs més bàsics, però n’incorporarem de nou” perquè “aquest projecte de tracking de contenidors no té final”. De fet, ja s’han iniciat converses preliminars amb altres ports i navilieres per estendre la traçabilitat del contenidor i disposar d’informació “des del port d’origen i fins i tot, algun dia, des del magatzem d’origen”, ha aventurat Joan Carbonell. A més, com a manifestat el responsable de Cadenes Logístiques, “es poden incorporar cada cop més conceptes” al sistema”. Entre ells, ha citat els contenidors de agrupatge, els reefers, les mercaderies perilloses, els Serveis d’Inspecció a Frontera, el ferrocarril o la petjada de carboni, entre d’altres.

VIRTUAL GATES: LA CONGESTIÓ ABANS QUE EXISTEIXI
Dins de l’ecosistema que està desenvolupant el port de Barcelona, també s’ha presentat el projecte Virtual Gates, que s’està implantant de forma progressiva. Aquesta iniciativa aspira a predir l’evolució dels accessos terrestres al port amb 24/48 hores d’antelació. En tot cas, com ha explicat el Sales Manager del port de Barcelona, Carles Mayol, ja és possible oferir als usuaris la predicció per a les properes hores dels accessos a l’enclavament. A partir de patrons de funcionament dels últims 10 dies, amb dades recollides per les portes automàtiques i pel sistema de sensors i càmeres del recinte portuari, es poden preveure pics d’activitat en els accessos, cosa que resulta especialment útil per evitar cues de camions i millorar la congestió terrestre de les terminals de contenidors.