26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01
D’esquerra a dreta: José Alberto Carbonell, Pedro Saura, Guillermo Belcastro (Hutchison Ports BEST) y Mercè Conesa | Port de Barcelona

El port de Barcelona repassa amb Fomento el seu pla d’electrificació i els accessos

El secretari d'Estat d'Infraestructuras, Transporte y Vivienda, Pedro Saura, s'ha reunit aquest matí amb la presidenta del port català, Mercè Conesa

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, s’ha reunit aquest matí amb el secretari d’Estat d’Infraestructuras, Transporte y Vivienda, Pedro Saura, per fer un repàs de les infraestructures pendents de ser desenvolupades al port. En ella, Conesa ha tractat en particular qüestions com els nous accessos ferroviaris i viaris, així com els plans de l’enclavament en matèria de transició energètica.

Concretament, la presidenta del port català ha explicat a Saura el projecte d’electrificació dels molls que està portant a terme l’autoritat portuària. Segons les seves dades, aquesta iniciativa permetrà reduir el 51% les emissions d’òxid de nitrogen derivades de l’operativa portuària i el 25% les emissions de partícules en suspensió l’any 2030.

Després de la reunió de treball, Saura ha fet una visita a la terminal de contenidors de Hutchison Ports BEST i a l’empresa gestora de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), Cilsa. A més de Conesa, en la reunió també hi han participat per part del port de Barcelona el seu director general, José Alberto Carbonell; el cap de gabinet de presidència, Emili Alberich; i la directora de Relacions Institucionals i Comunicació, Núria Burguera.