5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

El port de Tarragona treballa per operar la ZAL el 2021

La infraestructura logística ha rebut ja el vistiplau de la comissió d’Urbanisme de Tarragona i ja s’han interessat empreses per ubicar-s’hi
Imatge virtual de la futura ZAL del port de Tarragona | Autoritat Portuària de Tarragona

La comissió d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat de manera definitiva el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Tarragona, després de gairebé 30 anys des de l’adquisició dels terrenys per part de l’autoritat portuària. Des de l’entitat es preveu que les primeres empreses que s’instal·lin a la ZAL comencin a operar el 2021. A partir d’ara, l’enclavament inicia la redacció del projecte d’urbanització dels 900.000 metres quadrats de superfície que representen aquesta zona dintre del recinte portuari i situada al terme municipal de Vila-seca, i, de manera paral·lela, també la seva comercialització. Segons els president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, “tenim moltes empreses interessades a ubicar-se en aquesta zona, tot i que no podem donar cap nom fins que no tanquem les negociacions”.

Cruset ha presentat la ZAL aquest dijous, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura. Per a Calvet, la construcció de la ZAL “ha de suposar un salt d’escala per al port de Tarragona, incrementant la seva activitat i consolidant-se com un vertader hub euromediterrani”. La nova ZAL suposarà un creixement del 20,4% de l’espai actual per a activitats logístiques del port de Tarragona i un impacte positiu en els seus tràfics marítims que l’entitat calcula entre 2,7 i 4,6 milions de tones més per any. Permetrà el desenvolupament d’espais d’entre 8.000 i 166.000 metres quadrats per a naus i magatzems coberts, en funció de les necessitats de les empreses que actuïn com a concessionàries.

El projecte contempla la construcció de naus logístiques d’entre 8.000 i 166.000 metres quadrats

La ZAL està pensada prioritàriament per a activitats estretament vinculades al tràfic marítim i a productes amb valor afegit, com productes manipulats, postindustrials i precomercials o serveis d’embalatge, etiquetatge o paletització de càrregues. Aquest espai també està dissenyat per convertir-se en un centre de transferència de càrrega de mercaderies, cross-docking, “que aportarà valor afegit als tràfics del port gràcies a la seva situació estratègica amb connexions que milloraran els serveis actuals”, segons ha assenyalat Cruset. Amb accés ferroviari directe i connexió amb el Corredor Mediterrani, la infraestructura està situada a menys d’un kilòmetre de la terminal intermodal La Boella i de la terminal de contenidors de l’enclavament portuari. Per carretera connecta amb els principals eixos terrestres: A-7, AP-7 y A-27.

CRONOGRAMA D’INVERSIONS
La ZAL es un projecte amb gairebé 30 anys d’història, ja que els primers terrenys es van adquirir a principis dels 90, que suposa un inversió de 72,8 milions d’euros. Des de llavors, la inversió realitzada ha ascendit a 31 milions d’euros: 22,5 de la compra dels terrenys, 2,3 milions d’accessos ferroviaris, 2,1 milions d’accessos viaris i 4,1 milions relatius a d’altres obres de superestructura i adequació de l’espai. Per al període 202-2023, es preveu una inversió de 30 milions d’euros, 20 dels quals es destinaran a desenvolupament urbanístic i els 10 restants a la configuració de la primera fase dels accessos viaris i ferroviaris. Els 11,8 milions d’euros restants fins arribar al total corresponen a l’ampliació i millora de les comunicacions previstes per a després de l’any 2023.