5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43
D’esquerra a dreta: Ricard Font (FGC), Jordi Puigneró (Generalitat de Catalunya) i Carlos grau (Mobile World Capital Barcelona) Generalitat de Catalunya | Generalitat de Catalunya

FGC incorpora el 5G per millorar la seva logística ferroviària

Els ferrocarrils catalans s’han unit a la iniciativa d'innovació tecnològica publico-privada 5G Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha incorporat a la iniciativa publico-privada 5G Barcelona, que té per objectiu posicionar a la ciutat i a Catalunya “com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real”, segons han explicat des de la Generalitat. En aquest sentit, l’administració pública catalana ha afegit que aquesta adhesió “permetrà fer nous plantejaments sobre l’aplicació del 5G en l’entorn ferroviari” i “desenvolupar millores en la logística ferroviària i aplicacions per a l’usuari final”.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha tancat aquest acord amb el president de FGC, Ricard Font; i el director general del Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau. “Estem satisfets de poder començar a desenvolupar proves i pilots amb FGC relacionats amb la mobilitat del futur”, ha manifestat Puigneró. “Això es tradueix en generació de llocs de treball, riquesa i millora dels serveis als ciutadans”.

“Som una empresa que té la innovació al seu ADN i aquesta adhesió és un pas més”
Ricard Font President de FGC

Per la seva part, Grau ha senyalat que “parlem d’una de les primeres infraestructures ferroviàries 5G d’Europa. Fem de Catalunya un laboratori obert de referència a Europa amb una infraestructura que pot ser pionera”. Pel que fa a això, Font ha assegurat que “FGC vol ser un laboratori de proves global i per al mon. Som una empresa que té la innovació al seu ADN i aquesta adhesió és un pas més”.

En una recent entrevista per a El Mercantil, Font va avançar que “estem treballant en un projecte clau, que és el tema del 5G als túnels”. Tal i com va explicar, aquest projecta està pilotat per FGC en col·laboració amb altres empreses i serà provat a Barcelona, entre Plaça Espanya i Fira de Barcelona. “Al final, és o donar suport a empreses a l’exterior o fer innovació internacional aquí que després puguem aplicar nosaltres”, ha conclòs.