31 de octubre de 2020 | Actualizado 18:17

David Saldoni relleva a Pere Padrosa com a director general de Transports de Catalunya

Dedicat a la política municipal des que va finalitzar els seus estudis, ha estat alcalde de Sallent i president de la Associació Catalana de Municipis
David Saldoni | PdeCat

La Generalitat de Catalunya ha nomenat a David Saldoni de Tena com a nou director general de Transports i Mobilitat de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, en substitució de Pere Padrosa. Nascut a Sallent en 1976, Saldoni és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i compta amb un postgrau en lideratge i govern local. S’ha dedicat a la política municipal des que va finalitzar els seus estudis. Ha estat alcalde de l’Ajuntament de Sallent (Barcelona) des de 2011 fins a aquest mateix any, on també ha actuat com a regidor des de 1999.

Entre 1999 i 2003, va estar al capdavant de la conselleria de Joventut i Comunicació de l’entitat municipal; va ser regidor de l’oposició de 2003 fins a 2007; tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidor de Benestar, Educació, Esports, Infància i Joventut entre 2007 i 2011, i també regidor de Seguretat, Mobilitat, Benestar i Hisenda de Sallent. Els últims 18 mesos ha ocupat el càrrec de president de la Associació Catalana de Municipis, (ACM) entitat de la qual havia estat vicepresident des de 2011.

Pere Padrosa deixa el càrrec després de sis anys. Nascut a Figueres (Girona) l’any 1965, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i compta amb un màster PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) per IESE. Des de 1989, havia ocupat diversos càrrecs executius en el Grup Padrosa, empresa dedicada al transport internacional per carretera, grues de gran tonatge i serveis logístics, de la qual va ser president. Padrosa també ha estat president de la Asociación del Transporte Internacional por Carretera (Astic) des de l’any 2000 fins a 2012 i vicepresident de IRU (International Road Union). Va formar part de la junta directiva de la CEOE entre 2008 i 2010 i va ser president de la Federación de Transporte y Logística i de la Confederación de Transporte por Carretera fins a 2012, entre altres.