26 de septiembre de 2020 | Actualizado 7:56
Eduard Rodés, a la dieta, durant la presentació de la memòria anual | M.V.

L’Escola Europea Intermodal apropa docents i directius

L’objectiu és que el professor pugui veure el dia a dia del que explica a l’aula en passar dos setmanes amb un professional del sector, segons ha explicat Eduard Rodés

L’Escola Europea Intermodal Transport preveu fomentar els llaços entre el món acadèmic i el professional de cara al 2020, mitjançant l’intercanvi d’experiències. “La idea és que un professor passi dos setmanes amb un transitari o amb un agent de duanes, de manera que les dues parts es coneguin i el professor pugui veure el dia a dia del que explica a l’aula”, ha manifestat el director de l’escola, Eduard Rodés. Pel que fa a això, el centre preveu dur a terme el mes d’abril una jornada per detallar la iniciativa. Concretament, l’esdeveniment comptarà amb una selecció precoç de talent i una sessió de speed dating entre professors i executius d’empreses. En aquest sentit, l’Escola Europea ha proposat que els intercanvis es facin en els mesos no lectius d’estiu, al juny i juliol.

“Una empresa d’aquest sector no contractarà ningú que no sàpiga anglès”
Eduard Rodés Director de l’Escola Europea Intermodal Transport

Un altra dels objectius de l’escola de cara al nou any és fomentar més l’anglès a les seves aules, motiu pel qual en el present curs ja ha ofert el 30% de les assignatures en aquest idioma. “Una empresa d’aquest sector no contractarà ningú que no sàpiga anglès”, ha manifestat Rodés. Per això, el centre propulsarà la seva internacionalització mitjançant un nou curs pilot de centres locals i estrangers de França, Bèlgica, Holanda i Itàlia.

El director de l’Escola Europea ha afegit que l’objectiu del programa Forma’t al Port és “l’educació de qualitat i que sigui accessible a les persones que ho necessiten”, així com ha destacat que “el port s’ha de donar a conèixer, i en aquests moments estem en el bon camí”. Tot i això, ha puntualitzat que aquesta meta “suposa al mateix temps un compromís més fort, perquè formar tota aquesta gent significa dedicar-li moltes hores”. Pel que fa a la responsabilitat social corporativa, Rodés ha assegurat que “jugarà cada cop un paper més fonamental en el desenvolupament de les empreses”. En aquest sentit, ha afegit que “els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) ens serveixen per mirar la realitat d’una manera diferent”.