25 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:14
Autoritat Portuària de Barcelona

Els tràfics del port de Barcelona certifiquen la desacceleració de l’economia

Tot i els descensos, l’autoritat portuària constat que “l’exportació de contenidors plens mostra una recuperació en aquest final d’any”

L’evolució del moviment de mercaderies del port de Barcelona mostra la desacceleració progressiva de l’economia durant el 2019. El deteriorament econòmic s’ha fet més evident a partir del mes de setembre, no només en els tràfics de Barcelona, sinó en el conjunt del sistema portuari. En el port català, ha tancat amb 62,7 milions de tones els 11 primers mesos del 2019, el 0,9% més que en el mateix període de l’any anterior.

El volum de contenidors, que ha sumat tres milions de teus, s’ha reduït el 1,9% fins al novembre. En gran part, segons ha desglossat l’autoritat portuària, aquest descens s’ha degut al segment de transbordament o trànsit, que ha disminuït el 2,6% i s’ha situat en els 1,3 milions de teus. L’entitat portuària ha destacat “el bon comportament de les importacions de contenidors plens, que han crescut el 1,8% i han sumat 545.400 teus”. Les exportacions de contenidors plens, 667.868 teus fins al novembre, han caigut respecte al mateix període de l’any anterior. “Tot i que aquesta xifra suposa un descens, les dades d’exportació de contenidors plens mostren una recuperació en aquest final d’any, registrant un increment mensual del 2,2%”, ha subratllat el port català.

Per països, la Xina, els Estats Units i Turquia son, per aquest ordre, els principals orígens i destinacions dels contenidors que es canalitzen a través del port de Barcelona. En el cas de la Xina, l’increment registrat és del 4,9% entre el gener i el novembre, mentre que amb els Estats Units ha augmentat el 2,5%. Per últim, els intercanvi de contenidors amb Turquia s’han disparat el 9,3% fins al novembre.

Els líquids a granel es mantenen com la partida de tràfics amb major increment percentual

Pel que fa als granels, els líquids acumulen un creixement del 8,2%, aproximant-se a les 15 milions de tones entre els mesos de gener i novembre. En aquest capítol, destaca l’ascens dels biocombustibles (+116,5%), el gasoli (+32,6%) o els olis i greixos (+27,3%), segons ha desgranat l’autoritat portuària. Per la seva part, els sòlids es mantenen en negatiu, amb el 1,5% menys que en el mateix període del 2018, i un volum de 3,8 milions de tones.

Pel que fa als automòbils, les terminals especialitzades del port de Barcelona han registrat 716.661 unitats (-4,4%) en els 11 primers mesos del 2019. “Part d’aquesta caiguda ve donada pel descens experimentat, tant en el trànsit com en les exportacions, tot i que les importacions es mantenen en els mateix nivells de l’any 2018”, ha senyalat l’autoritat portuària.

Per altra banda, les mercaderies transportades a través de short sea shipping han sumat “un total de 29,3 milions de tones, en línia amb els tràfics comptabilitzats entre el gener i el novembre de l’any anterior”, segons el port de Barcelona. En canvi, el tràfic de passatgers ha experimentat un creixement del 3,7% fins al novembre, que ha estat possible per l’ascens tant en viatgers en ferrys (+3,3%) com de creueristes (+3,8%).