19 de abril de 2021 | Actualizado 19:15
Plenari de El Consorci de la Zona Franca de Barcelona | CZFB

El Consorci supera els 20 milions d’euros de pressupost per al 2020

El plenari també ha previst per al pròxim any 8,2 milions d’euros de beneficis i un increment del 5% en l’import net de la xifra de negoci

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), sota la presidència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aprovat avui el seu pressupost per al pròxim any amb una previsió de 8,2 milions d’euros de beneficis i amb un pressupost d’inversió de 20,4 milions. El delegat especial de l’Estat en El Consorci, Pere Navarro, estima així mateix un increment en l’import net de la xifra de negoci del 5% per al pròxim any, de manera que s’arribi als 51 milions d’euros.

“El 2020 es preveu un exercici d’inversions en manteniment i modernització dels actius, així com d’inversions en nous projectes”, ha informat l’entitat pública en un comunicat. Concretament, el Consorci ha destacat el DFactory, un projecte en el qual actualment ja està invertint i que requerirà de 17 milions d’euros per materialitzar la seva primera fase. Es preveu que aquesta, que comptarà amb 17.000 metres quadrats de superfície, sigui inaugurada el juny del proper any. En aquest sentit, la segona fase del projecte augmentarà aquest espai fins als 90.000 metres quadrats i s’estima per al 2021.

Per la seva banda, la direcció executiva de El Consorci ha informat sobre el seu pla estratègic per als propers anys, que es fonamenta en tres pilars: la sostenibilitat econòmica a llarg termini; el desenvolupament econòmic del territori; i la seva integració urbana i sostenibilitat mediambiental. En total, l’entitat catalana ha definit 29 projectes preliminars per abordar nou línies estratègiques, que s’emmarquen en els tres pilars del pla.

“Seguint amb el procés de transformació fet el 2019, manifestem també la nostra voluntat d’escometre en el polígon, aquest 2020, diverses actuacions de sostenibilitat i mobilitat”, ha manifestat. L’objectiu seria, segons ha explicat, “avançar cap a un entorn que apropi l’àrea industrial al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides han fixat en l’horitzó 2030”.