19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

El port de Tarragona recupera volum el novembre

Els tràfics han augmentat fins al 12% el novembre i han situat el creixement acumulat del període per sobre del 5%,
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha superat fins al novembre els 30 milions de tones, fet que suposa el 5,1% més que en el mateix període del 2018. En analitzar l’onzè mes de l’any de manera desagregada, s’han arribat als 2,67 milions de tones, el 12% més que el mateix mes del darrer any, “gràcies al bon comportament dels líquids a granel i dels cereals, pinsos i farines”, segons han informat des del port.

Entre les mercaderies que han experimentat uns millors resultats es troba el cru de petroli, que ha augmentat el 6,6% fins als 9,04 milions de tones. Per la seva banda, els productes agroalimentaris han presentat un increment del 10,1% i se situen en els 5,2 milons de tones. No obstant això, destaca la baixada del 19,2% en el carbó i coc, tot i el creixement del 5,2% registrat al novembre. “Això es dona en paral·lel a la disminució de la demanda per la reducció de la producció elèctrica de les centrals tèrmiques que s’abasteixen a través del port de Tarragona”, ha explicat el port català. Pel que fa al tràfic de vehicles, de gener a novembre s’han operat 189.500 unitats, fet que suposa un creixement del 7,2% en comparació al 2018.

1,14 milions de tones

La benzina ha multiplicat per 6,5 el seu tràfic respecte al 2018, amb dades acumulades de 1,14 milions de tones

En analitzar el mes de novembre, els líquids han incrementat el 12,6% els seus volums, de manera que mantenen el ritme dels mesos anteriors. Concretament, el petroli ha presentat un increment de l’1’1% en comparació al mes de novembre del 2018; mentre que els químics i adobs, i la resta de productes petrolífers, han registrat augments del 13,8% i 13,3% respectivament. Per altra banda, els productes agroalimentaris han mantingut la seva evolució i han crescut al novembre el 46,6%. A més, entre els productes petrolífers destaca la benzina, que ha multiplicat per 6,5 els tràfics respecte a l’any anterior. “Aquest producte manté una fort activitat i estableix rècords històrics, amb dades acumulades de 1,14 milions de tones”, ha assegurat.