5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53
BRANDED CONTENT

La Generalitat treballa amb fermesa per afrontar la crisi climàtica als ports

La Generalitat treballa amb fermesa per afrontar la crisi climàtica als ports

La Generalitat de Catalunya ha aprovat recentment la nova Llei de Ports i de transport marítim i fluvial de Catalunya. Aquesta dota el marc regulador del sector d’una visió global del sistema portuari, en el qual els serveis i les activitats són essencials, mentre que les infraestructures representen el suport material. La llei inclou la racionalització de l’estructura de l’administració portuària; una actualització dels instruments de planificació i gestió dels ports; la integració de compromisos més estrictes en sostenibilitat ambiental i la mitigació del canvi climàtic; la integració de un règim econòmic i autosostenible; i la simplificació administrativa.
“Resumint, es tracta de potenciar, sota els criteris de sostenibilitat ambiental, el màxim aprofitament del gran actiu que representa el sistema portuari català”, ha explicat el gerent de l’empresa pública Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. A més, ha destacat la dinamització de l’economia i generació de llocs de treball que representa. En aquest sentit, la nova Llei de Ports de Catalunya inclou una moratòria de set anys per construir ports.

“Ports de la Generalitat centrarà els esforços en optimitzar els ports i en potenciar les instal·lacions portuàries”
Joan Pere Gómez Gerente de Ports de la Generalitat

“Ports de la Generalitat centrarà els esforços en optimitzar els ports i en potenciar les instal·lacions portuàries, com ja fa actualment”, ha assegurat. “Continuarem adequant i modernitzant les infraestructures portuàries per potenciar les activitats que es desenvolupen i promoure la creació de nous pols d’activitat econòmica dins dels recintes portuaris”. D’aquesta forma, l’objectiu és que els ports siguin motors econòmics per al territori, dins d’un marc sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així mateix, la llei també conté la normativa i les línies estratègiques que desenvoluparan amb el pla de ports, en fase final d’aprovació, per fer front al canvi climàtic des de tres eixos: sostenibilitat ambiental, mitigació i adaptació al canvi climàtic.

ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC

Un dels reptes de la Generalitat de Catalunya és l’adaptació de les infraestructures portuàries al canvi climàtic. “Les prediccions mostren un clima més càlid, més sec, amb major freqüència de fenòmens extrems i amb un increment del nivell del mar”, ha informat l’administració pública. “Els esforços s’han de centrar en adaptar les infraestructures portuàries al canvi de patró del clima marítim”.

“L’evolució meteorològica i climàtica no afectarà d’igual manera a tots els ports”
Joan Pere Gómez Gerente de Ports de la Generalitat

El Pla d’actuacions 2020 de Ports de la Generalitat preveu la implementació d’un sistema a les bocanes dels ports per fer el monitoratge de les dades climàtiques i batimètriques. “S’ha d’estudiar port per port, perquè l’evolució meteorològica i la climàtica no afectarà d’igual manera a tots ells”, ha assegurat Joan Pere Gómez. D’aquesta forma, quan es disposin de les dades de cada port, s’analitzaran les actuacions a fer segons els resultats obtinguts. Pel que fa a això, en alguns com el de Palamós, l’administració portuària ha invertit 3,6 milions per reforçar el dic de recer. “En altres ports potser també sigui necessari, per això és imprescindible disposar de dades per valorar quina serà la millor solució”, ha puntualitzat.

ACTUACIONS PER MITIGAR EL CANVI CLIMÀTIC

Catalunya representa l’1% de les emissions de la Unió Europea. Dins d’aquest context, el sistema portuari català establirà un inventari de referència de les emissions a l’atmosfera. Actualment s’està portant a terme accions per mitigar les emissions GEH, impulsar les energies renovables, electrificar els ports i promoure la mobilitat sostenible. A més, l’any vinent s’instal·laran plaques fotovoltaiques als sostres de les llotges de peix de Roses, Palamós, Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. “L’objectiu és que les plaques solars generin energia per l’autoconsum”, ha manifestat l’administració pública. Posteriorment, aquest projecte s’expandirà a la resta de llotges del territori.
A més, el Pla d’actuacions 2020 inclou l’execució d’un estudi per electrificar els molls als ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, de manera que els creuers i els vaixells mercants d’última generació puguin carregar-se allà. En aquesta línia, s’està treballant en un projecte pilot per col·locar aerogeneradors als dics de recer.
Per altra banda, en matèria de mobilitat sostenible, el 2020 s’instal·laran punts de càrrega de vehicles elèctrics a 13 ports catalans. D’aquesta forma, els ciutadans podran carregar els seus vehicles de nord a sud de la costa catalana. A més, ja s’han començat a dotar els parcs mòbils de deu ports amb motos elèctriques per al personal portuari, i s’estan creant zones de passeig per als ciutadans, itineraris a peu per a vianants i carrils bici en tots les ports per impulsar la seva mobilitat sostenible.

GESTIÓ SOSTENIBLE DELS RECURSOS

L’administració pública catalana facilita els mitjans per racionalitzar el consum sostenible de recursos, per exemple, mitjançant l’optimització del consum d’aigua i de llum, amb la instal·lació de torretes de prepagament a les palanques de les embarcacions nàutiques i les de pesca. “D’aquesta manera, els usuaris paguen el que gasten”, ha destacat Joan Pere Gómez.
Així mateix, l’estalvi de consum energètic s’ha potenciat en l’enllumenat públic amb tecnologies LED als espais públics del recinte portuari. També s’apliquen criteris d’integració paisatgística com s’ha fet als penya-segats d’Ametlla de Mar i es treballa per una integració dels residus eficient. Concretament, diversos departaments de l’administració catalana treballen conjuntament en el projecte Marviva, pel qual els pescadors recullen residus com els plàstics i els porten a port per a la seva valorització.
Els ports fa temps que treballen per a la sostenibilitat i per tenir cura del medi ambient. Amb les línies estratègiques de la nova Llei de Ports i el Pla de Ports que les executarà, els ports s’estan preparant i reforçant per afrontar el canvi climàtic.