16 de junio de 2021 | Actualizado 19:08
Instal·lacions del fabricant ferroviari a València | Stradler Valencia

Stadler Valencia construirà cinc locomotores duals per al transport de mercaderies de FGC

Aquestes cinc noves unitats es destinaran, per una banda, al moviment de potasa i, per l'altra, al servei de vehicles de Seat Autometro

La planta de Stadler a València s’ha adjudicat el contracte per subministrar cinc locomotores duals i els seus recanvis per al transport de mercaderies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per un import de 36,3 milions d’euros (IVA inclòs). L’única oferta presentada al concurs ha estat la de Stadler Valencia, que ha ofert, segons FGC, un termini d’execució màxim de 27 mesos. Cadascuna de les locomotores que subministrarà la companyia té un valor proper als 5,6 milions d’euros, mentre que els recanvis, segons l’oferta presentada, sumen dos milions d’euros.

L’oferta presentada per Stadler Valencia va obtenir una valoració total de 82 punts sobre 100. Segons figura a l’informe d’adjudicació, la companyia ha assolit els 40 punts possibles en el criteri de preu, i un total de 42 punts sobre 60 en els criteris tècnics objectius. D’aquesta manera, segons ha assenyalat FGC, supera els 36 punts necessaris als criteris tècnics objectius que es requereixen per poder optar a l’adjudicació del contracte.

Les noves unitats permetran incrementar les circulacions diàries des de les 12 actuals a les 16

Aquestes noves locomotores es destinaran tant al moviment de potassa com al servei de vehicles Seat Autometro, segons ha anunciat FGC. Per tant, la flota de l’operador català per a mercaderies estarà formada per nou locomotores (se substituiran tres de les actuals) i 164 vagons. La incorporació d’aquests equips permetrà incrementar la capacitat de circulació diària des de les 12 actuals fins a les 16, segons l’operador ferroviari. L’adquisició dels nous equips ferroviaris per a mercaderies es circumscriuen també dins de la política impulsada des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat per afrontar l’emergència climàtica.

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va destacar durant la darrera edició del SIL que aquestes noves locomotores, que seran reciclables en el 95% dels seus components, “comportaran una reducció del consum de gasoli del 66% i una reducció global del 66% de les emissions contaminants”. El material rodant, va assenyalar el conseller de Territori, comporta una major capacitat del transport, fet que inclou també reduir la presència de camions a la carretera. Segons càlculs de FGC, un cop s’hagin incorporat les noves unitats, s’evitarà el pas de més de 200.000 camions a l’any amb els seus serveis de mercaderies.