27 de enero de 2021 | Actualizado 18:01
Damià Calvet durant la seva intervenció | Generalitat de Catalunya

Catalunya assumeix com a propi el Green Deal europeu

La Generalitat de Catalunya s’ha compromès a destinar, almenys, el 25% de les seves inversions a la lluita contra el canvi climàtic

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha assegurat en el marc de la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica que “el Green Deal europeu serà el nostre Green Deal” i que “acollirem tot el que s’aprovi a nivell pressupostari”. Calvet ha anunciat la intenció de la Generalitat de destinar almenys el 25% de les seves inversions a la lluita contra el canvi climàtic, en línia amb els objectius de la Unió Europea. “Algú ens pot preguntar quant costarà tot això”, ha puntualitzat el conseller, “però jo faria la pregunta inversa: quant ens costarà si no actuem, tant mediambientalment com econòmicament”.

L’objectiu de Catalunya per al 2030 és reduir el 40% de les emissions totals, incrementar l’eficiència energètica el 32,5% i el 50% la participació de les energies renovables en el sistema elèctric català. De cara al 2050, es planteja aconseguir un balanç de carboni neutre i un sistema energètic 100% renovable, a través de les mesures previstes al pacte per a la transició energètica.

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, també ha participat a la cimera i ha recordat que la corporació municipal invertirà 563 milions d’euros fins al 2030 per afrontar l’emergència climàtica. Pel que fa a això, Sanz ha defensat “una transformació urbana radical” de la ciutat que inclogui taxes a grans vaixells, al port, a l’aeroport i a “les grans plataformes tecnològiques que avui fan una gran distribució de mercaderies”.

“L’emergència climàtica s’ha d’afrontar des de l’incentiu i no des de la penalització”
Mercè Conesa Presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Per la seva banda, la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha apostat per afrontar “l’emergència climàtica des de l’incentiu i no des de la penalització” i ha criticat el càlcul que l’equip municipal ha fet de les seves emissions. “Si acotem bé de què és responsable la infraestructura i la incentivem a treballar, podrem consensuar objectius concrets amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya”, ha puntualitzat. Així mateix, Conesa ha demanat a l’Administració Pública uns objectius climàtics assequibles: “Esperem desplegar a partir del 2020 mesures molt concretes i actuar, perquè fixar objectius que no són assequibles ens porta a la frustració i a l’esperança morta”. La presidenta del port ha recordat que, per al 2030, s’han proposat reduir el 50% de les emissions de CO2, entre d’altres, a través de l’electrificació dels molls.

Així mateix, Seat també ha estat un altre dels actors convidats com a ponents a la cimera. El director de Sostenibilitat de l’empresa, Edgar Costa, ha explicat l’aposta de la companyia per al desenvolupament d’alternatives als combustibles fòssils: “Ja fa anys que treballem en aquesta direcció, tant desenvolupant formules amb gas natural com amb cotxe elèctric”, ha detallat. Costa ha afegit que “les renovables són estratègiques per a nosaltres” i que “s’ha d’assegurar que els futurs vehicles elèctrics són carregats amb aquest tipus d’energia”. En el curt termini, el fabricant preveu llançar al mercat diferents models de vehicles privats elèctrics i híbrids