27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38
Directius d'ICL i autoritats durant la visita institucional a la nova terminal del port de Barcelona | ICL

ICL traslladarà l’operativa a la seva nova terminal del port de Barcelona a la primavera

Les noves instal·lacions d'ICL multipliquen per quatre la capacitat de càrrega de la infraestructura actual que companyia té al port de Barcelona

L’activitat de les instal·lacions actuals d’ICL al port de Barcelona, ubicades al moll del Contradic, es traslladarà a la nova terminal de la companyia la pròxima primavera. La nova infraestructura, en la qual la companyia israeliana ha invertit 77 milions d’euros, permetrà multiplicar per quatre la capacitat de càrrega de l’actual. Per tant, es passarà de les 800.000 tones als quatre milions.

Les previsions apuntaven que la nova terminal d’ICL estaria llesta el mes de novembre del 2019. Tot i les estimacions, s’han produït alguns retards en la finalització del projecte situat al moll Álvarez de la Campa. Les instal·lacions disposen de dos hangars, un dedicat a la potassa i l’altre a la sal. A la terminal actual, ICL únicament opera amb potassa. Per a la sortida de la sal per via marítima, la companyia fins ara ha utilitzat el camió per a transportar-la fins als ports de Vilanova i Tarragona. Dels dos nous hangars, el de potassa disposarà de més de capacitat, fins a 120.000 tones, mentre que el de sal comptarà amb una capacitat de 100.000 tones.

77 milions d'euros

ICL ha invertit 77 milions d’euros, xifra a la qual ha d’afegir-se la inversió realitzada per l’autoritat portuària

En la visita institucional realitzada a un dels hangars de la nova terminal, la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha aprofitat, a més d’agrair l’aposta d’ICL, per remarcar la inversió realitzada pel port. Conesa ha explicat que els fons de l’autoritat portuària s’han destinat a ampliar el calat del moll fins als 14 metres “per a acomodar vaixells de fins a 70.000 tones que permetin optimitzar l’exportació” de la sal i la potassa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha felicitat la companyia israeliana per la inversió al port de Barcelona. Calvet ha afegit que l’Executiu català “està absolutament compromès” a apostar per aquesta tipologia de projectes, que milloren la sostenibilitat de l’empremta mediambiental de l’activitat humana i generen riquesa al territori. En idèntics termes s’han referit tant el conseller delegat d’ICL, Raviv Zöller, i el president i conseller delegat d’ICL Ibèria, Carles Alemán.

L’APOSTA D’ICL PEL FERROCARRIL
La nova terminal d’ICL al port de Barcelona també disposa d’un enllaç ferroviari amb quatre vies de 450 metres en ample mètric. La posada en funcionament de la nova infraestructura provocarà un major ús del transport ferroviari per part de la companyia, que ha signat un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per a arribar a operar fins a quatre trens diaris els set dies de la setmana entre el port de Barcelona i les seves mines a la comarca del Bages (Súria i Sallent). Segons les xifres aportades per ICL, des de les instal·lacions ferroviàries de la nova terminal es podrà treballar amb dos trens simultàniament amb fins a 24 vagons cadascun.