26 de mayo de 2022 | Actualizado 0:01
Consell rector del port de Barcelona | M.V.

Barcelona aspira a atraure transitaris del Sud-est Asiàtic amb la seva missió a Tailàndia

“La idea és que no només participin transitaris tailandesos, sinó que els països del seu entorn també hi siguin presents”, ha explicat l’autoritat portuària

L’Autoritat Portuària de Barcelona preveu la presència de transitaris de tot el Sud-est Asiàtic en la seva propera missió empresarial a Tailàndia, que tindrà lloc previsiblement del 30 d’octubre al 5 de novembre del 2020. “Un dels factors que ens va portar a decidir-nos per aquesta destinació és el potencial de col·laboració que tenim amb la World Cargo Alliance”, ha assegurat el director de Relacions Internacionals i Promoció del port, Manel Galán.

En aquest sentit, Galán ha detallat que “la idea és que no només participin transitaris tailandesos, sinó que els països del voltant també puguin ser presents a la conferència”. Durant l’anunci de la missió empresarial a Tailàndia, fet el passat mes de novembre, la presidenta de l’autoritat portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ja va manifestar que aquest país compta “amb una localització estratègica per servir als mercats asiàtics”.

“De les missions en les quals hi he estat, mai hem tingut una recepció tant bona”
Manel Galán Director de Relacions Internacionals i Promoció al port de Barcelona

Segons ha informat Galán, la càmera de comerç tailandesa ha mostrat la seva predisposició en establir convenis de col·laboració i difondre la informació entre les seves empreses. Pel que fa a això, Galán ha avançat que la Cambra de Comerç de Barcelona “tindrà un paper més actiu en aquesta missió”, en línia de la seva voluntat per reactivar la promoció de la seva internacionalització. La missió empresarial tindrà com a base Bangkok, tot i que el port també ha destacat l’interès de la seva comunitat per fer visites a altres zones, com ara les instal·lacions portuàries de Laem Chabang.

SOSTENIBILITAT PORTUÀRIA
Més enllà de la missió empresarial, un altre dels temes que més interès han generat en el consell rector ha estat, segons Galán, l’emergència climàtica. Conesa, ha recordat els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) als quals s’adhereix el port i ha posat especial èmfasi en el número tretze, referent a les mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. “És un tema que s’ha de treballar transversalment entre tots els grups de treball”, ha senyalat.

Sobre el pla de sostenibilitat sectorial, Galán ha reiterat el compromís del port per a què més empreses s’hi adhereixin. En l’actualitat, unes 75 empreses es troben incloses o compromeses. No obstant això, el directiu ha recordat qeu “ens trobem  molt lluny de les 500 empreses que tenim en l’entorn portuari”. Per això, el port ha proposat crear la figura d’embaixador del pla de sostenibilitat, persones que promocionin i incentivin la participació d’empreses que encara no en formin part. “Aquesta figura serà molt important per donar un salt qualitatiu a aquest pla”, ha puntualitzat. Actualment, s’estan detallant els objectius que haurà d’assolir aquesta figura.