28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26
Google Maps

Adif licita la terminal intermodal de Tarragona Mercaderies fins al 2030

La terminal ha manipulat des del juliol del 2013 fins a l’agost del 2019 un total de 80.365 utis, gestionades per Transportes Portuarios

El gestor ferroviari Adif ha licitat la gestió de serveis i comercialització de la terminal de transport de mercaderies de Tarragona Mercaderies, ubicada al costat del port tarragoní. Amb un pressupost mínim de 821.448 euros sense IVA, el contracte contempla l’ús d’un espai de 28.500 metres quadrats i disposa d’una duració de deu anys, amb possibilitat de ser prorrogada cinc anys més, uns terminis que estan en línia amb l’estratègia d’Adif d’ampliar els temps de gestió de les terminals. Les empreses interessades podran presentar les seves candidatures fins al proper 14 de febrer.

Concretament, Tarragona Mercaderies compta amb una zona logística de 20.180 metres quadrats, dividit en una platja de vies per a l’estacionament de composicions ferroviàries, de 2.400 metres quadrats; i una zona dedicada a la manipulació i estocatge d’utis, de 17.780 metres quadrats. Així mateix, inclou una zona de perímetre de seguretat de la instal·lació de 8.320 metres quadrats addicionals.

Segons dades d’Adif, la terminal ha manipulat des del juliol del 2013 fins a l’agost del 2019 un total de 80.365 unitats de transport intermodals (utis), gestionades per la companyia Transportes Portuarios. Així mateix, el gestor ferroviari ha especificat que l’empresa o unió temporal d’empreses (ute) adjudicatària serà l’única explotadora de la mateixa, per a la prestació dels serveis lligats a la logística de les mercaderies. Pel que fa a això, gestionarà la prestació dels serveis al seu risc i ventura a qualsevol empresa que ho sol·liciti.