29 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:45
D'esquerra a dreta: Cecilio Labrada (Visual Trans), Alejandra Sagües (Sile Customs Broke) i Íñigo Sagüés (Sile Customs Broke) | Visual Trans

Sile Customs Broke aposta per un nou sistema de gestió duanera

L'agent de duanes ha col·laborat amb Visual Trans per a implantar solucions programari de gestió integral en processos duaners i de trànsit internacional

L’agent de duanes Sile Customs Broke ha anunciat la seva col·laboració amb l’empresa Visual Trans per a implantar solucions de programari de gestió integral en processos duaners i de trànsit internacional. “Volem oferir un valor diferencial”, ha assegurat el director general de Sile Customs Broke, Íñigo Sagüés. “Ja fa anys que coneixem a l’equip de Visual Trans i les referències que teníem han estat sempre molt positives i això ens ha motivat especialment a treballar amb ells”. En aquest sentit, Sagüés ha explicat que “el creixement de l’empresa i les exigències del sector ens han fet veure, després de deu anys, la necessitat de canviar el nostre sistema informàtic”.

El directiu ha destacat que “Visual Trans ens aporta més agilitat i un control més exhaustiu, no sols en l’operativa diària del nostre negoci, sinó també en les àrees d’administració, finances i anàlisis de resultats”. Concretament, quant a anàlisi de resultats es refereix, el business intelligence permetrà a l’agent de duanes barceloní analitzar la informació necessària per a la presa de decisions a nivell gerencial. “D’altra banda, tot el potencial del sistema Visual Trans ens garanteix el poder créixer en connectivitat amb altres mòduls de gestió i informació a clients, garantint que es cobreixen les nostres necessitats presents i futures”, ha afegit Sagüés.

Per part seva, el director comercial de Visual Trans, Cecilio Labrada, ha expressat la seva satisfacció per la recent col·laboració i ha assegurat que actualment l’empresa es troba “en la fase de polir detalls i aportar més components de valor”, després d’haver posat en marxa el sistema en uns tres mesos. Finalment, Labrada ha conclòs que “continuar incrementant les nostres experiències amb nous clients en una zona tan estratègica com ho és Barcelona li dóna un plus a l’acord”.