26 de mayo de 2020 | Actualizado 13:08

Ports de la Generalitat participa en un programa europeu per a fomentar la innovació

El projecte europeu Psamides, amb una dotació de 2,8 milions d'euros, se centra en generar activitat econòmica i turística en les zones portuàries
Ports de la Generalitat

Els ports catalans gestionats per Ports de la Generalitat de Catalunya participen en el projecte europeu Psamides amb l’objectiu de desenvolupar el funcionament i creixement dels petits i mitjans ports del Mediterrani per a generar més serveis, fomentar el turisme i impulsar la innovació. El projecte, que es va iniciar el gener de 2020, inclou, a més de Ports de la Generalitat, a nou socis més repartits per tot el Mediterrani, entre els quals destaquen Ports Illes Balears, Port de Sète (França), l’Athena R&I Center (Grècia) o la Universitat de Rijeka (Croàcia).

Amb un pressupost de 2,8 milions d’euros, el programa aposta per donar als ports un enfocament transnacional perquè en ells es pugui realitzar tota classe d’activitat econòmica al mateix temps que generin innovació i nous llocs de treball. Així mateix, la segona gran prioritat és aconseguir un mecanisme de control i governança que els permeti un “creixement blau” i crear una base de polítiques multinivell per a gestionar d’una manera més uniforme els molls, segons ha explicat Ports de la Generalitat. Amb aquest pla, també s’aspira a impulsar el turisme i l’oci.

El projecte comunitari, que finalitzarà el juny de 2022, està en sintonia amb el Pla de Ports

El projecte, que finalitzarà el juny de 2022, també està en sintonia amb l’estratègia de Ports de la Generalitat i amb el Pla de Ports, horitzó 2030 que està impulsant la Generalitat de Catalunya. El programa català aborda els reptes que ha d’afrontar l’entorn portuari de Catalunya en els pròxims anys. En línia amb el projecte europeu, el Pla de Ports pretén implementar un “model d’innovació organitzat i actiu que permeti ser renovador de manera constant i sistemàtica, afavoreixi el creixement d’empreses líders, contribueixi a les noves estratègies en mobilitat sostenible i en adaptació i mitigació al canvi climàtic en un context d’emergència climàtica”.