2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06

Operadors i clients finals ja identifiquen al port de Barcelona com smartport

Un estudi de percepció dels serveis prestats per l'autoritat portuària certifica els avanços en qualitat i eficiència de les operacions
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona es posiciona com un dels més eficients quant a solucions innovadores. És una de les principals conclusions d’un estudi sobre la imatge i serveis del port de Barcelona executat per l’empresa GAPS a 317 companyies que operen en les seves instal·lacions. Realitzat durant l’any 2019, el 89% dels participants ha valorat molt positivament les noves tecnologies que s’estan utilitzant, entre les quals destaquen els sistemes informàtics, l’automatització de processos o la traçabilitat de les mercaderies. Els clients i operadors han destacat la digitalització i l’ús dels nous sistemes tecnològics, identificant a la infraestructura catalana com smartport.

Un altre dels factors que ha obtingut una gran valoració per part d’operadors i clients finals ha estat l’eficiència i agilitat amb la qual el port realitza les seves activitats. El 84% ha manifestat que la transparència de la informació, els horaris i la capacitat del moll per a adaptar-se a les diverses situacions han millorat molt durant els últims anys. Malgrat això, el 20% dels participants també al·lega que els processos de despatx de mercaderia són lents, especialment quan participen els serveis d’inspecció en frontera.

La majoria d’operadors i clients certifica que el port ha millorat la seva operativa en els últims anys

L’estudi també ha servit per a conèixer els motius pels quals les empreses trien el port de Barcelona. Fonamentalment, els operadors han destacat el cost de les operacions, l’eficiència, l’agilitat en els processos i l’accessibilitat a aquesta instal·lació. Tal com assenyala l’estudi, el 48% dels consultats recomana a uns altres l’ús de la infraestructura catalana.

En els camps de millora, l’estudi cita el Pla de Sostenibilitat Sectorial, un instrument que encara no és molt conegut pels seus usuaris. De la mateixa manera, els participants en l’estudi han reclamat a l’autoritat portuària lideratge en estratègies i accions per a fomentar la sostenibilitat en el sector marítim. L’espera en els punts duaners i paraduaners i la importància d’uns millors accessos i la intermodalitat s’han situat com a qüestions a millorar durant els pròxims anys.