15 de mayo de 2021 | Actualizado 8:20

Tarragona fonamenta el seu creixement de 2019 en els líquids i els cereals

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, anuncia l'inici imminent de les obres a la terminal intermodal de Marchamalo
El president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, durant la presentació de resultats | E.M.

Els dos tràfics estructurals del port de Tarragona, cru de petroli i cereals, han permès a l’enclavament tancar l’exercici amb un volum total de mercaderies de 33,3 milions de tones. Aquest registre és el segon millor de l’última dècada. El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha recordat que, sense l’efecte dels temporals i sense la caiguda del carbó, l’any 2019 hauria estat el de major moviment de la història del port.

En tots dos segments, cru i cereals, les terminals del port de Tarragona han batut les seves millors xifres fins ara. Segons les dades facilitades per l’autoritat portuària, el cru de petroli representa prop del 30% del moviment total i els cereals, el 17%. És a dir, pràcticament cinc de cada deu tones del port de Tarragona depenen d’aquests dos productes. Pel que fa el carbó, un dels tràfics tradicionals de l’enclavament català, s’ha reduït de nou per la nova política de transició energètica a Espanya. D’altra banda, un altre dels grans vectors de Tarragona, els denominats líquids energètics (gasoil, fuel,…) s’han disparat fins a aconseguir, pràcticament, els cinc milions de tones el 2019.

En l’evolució de la mercaderia general, l’autoritat portuària ha destacat l’augment en el moviment de vehicles i en animals vius. Respecte a aquest últim, Cruset ha lamentat que l’actual horari i mitjans del Punt d’Inspecció Fronterera (PIF) siguin tan escassos. Per això, s’ha mostrat convençut que “tenim un llarg recorregut” per a créixer en animals vius si s’aconsegueix dotar al PIF d’un horari més extens i de més mitjans humans per a donar el servei. De fet, ja s’està treballant amb Puertos del Estado i els diversos ministeris implicats per a introduir, millorar i respondre a les necessitats dels clients en aquest àmbit.

El moviment de contenidors continua sent el principal repte del port de Tarragona. “Tenim capacitat per a moure fins a 400.000 teus anuals”, però ara mateix està molt lluny d’aquesta xifra. En tot cas, “encarem el futur amb optimisme, ja que s’està treballant amb assessorament extern per a realitzar una anàlisi de mercat”. En pasta de paper, Tarragona és el primer del sistema portuari estatal. Malgrat això, el volum d’aquest producte s’ha reduït el 2019. Segons ha explicat l’autoritat portuària, és conseqüència de les fluctuacions dels mercats internacionals, per la qual cosa s’estima que es tracta d’un fet circumstancial la disminució de 2019. El mateix ha succeït amb la fruita i els productes siderúrgics, han afegit des de l’autoritat portuària.

Pel que respecta els resultats econòmics, Josep Maria Cruset ha xifrat el benefici de l’autoritat portuària en 7,4 milions d’euros al final de l’exercici 2019. Es tracta d’una xifra inferior a la de l’any anterior, un descens motivat pel desemborsament realitzat en planificació de noves infraestructures i pels efectes del temporal Glòria. Aquest últim ha provocat costos no previstos i també ha afectat el tràfic portuari.

En canvi, els ingressos han crescut fins als 57,4 milions d’euros i, per tercera vegada consecutiva, l’autoritat portuària ha registrat un Ebitda superior als 30 milions d’euros. Aquestes xifres, unides a la tresoreria de 72,7 milions d’euros i a la reducció del deute contret amb el BEI, situen al port, segons paraules del seu president, en una situació immillorable per a encarar les inversions dels pròxims anys.

INICI IMMINENT DE LES OBRES A MARCHAMALO
Precisament, sobre els projectes pendents, Josep Maria Cruset ha recordat que durant aquest primer trimestre de 2020 s’iniciaran les obres de la terminal intermodal de Marchamalo (Guadalajara). L’autoritat portuària està a l’espera de la llicència d’obres per part dels ajuntaments per a començar les actuacions. D’altra banda, està previst que durant la primera meitat d’aquest any s’iniciïn les obres en el moll de Balears.

El president del port de Tarragona també s’ha referit en el seu repàs a les obres de l’antiga seu de l’autoritat portuària, que finalitzaran al novembre, i al contradic dels Prats. Quant a aquesta última infraestructura, Cruset ha explicat que millorarà el tancament de la bocana del port, actuarà de protecció de la platja de la Pineda i permetrà acollir creuers. El contradic dels Prats, actualment en fase de tramitació, començarà a desenvolupar-se el 2022, amb una partida prevista en el Pla d’Empresa de l’autoritat portuària de 15 milions d’euros.