30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04
D'esquerra a dreta: Josep Maria Cruset (port de Tarragona), Nuria Blasco (Tepsa) i Gonzalo Rey (Tepsa) | Tepsa

Tepsa inverteix quatre milions d’euros per a ampliar la seva capacitat a Tarragona

La segona fase del projecte d'expansió de la seva terminal a Tarragona afegirà 14.000 metres cúbics a la capacitat actual de la instal·lació

L’empresa especialitzada en granels líquids Tepsa ha anunciat una inversió de quatre milions d’euros per a iniciar la segona fase del seu projecte d’expansió al port de Tarragona. Tal com va avançar l’any passat la seva directora general, Nuria Blasco, l’objectiu de l’empresa és duplicar la seva capacitat en el complex portuari tarragoní en tres anys. Concretament, en aquesta fase Tepsa afegirà uns 14.000 metres cúbics a les seves capacitats actuals, de 71.500 metres cúbics. D’aquesta forma, una vegada finalitzat el projecte d’expansió, la terminal disposarà d’una capacitat total superior als 103.000 metres cúbics.

“Amb les noves instal·lacions, oferirem un servei de ‘flexible tanking’ als clients”
Nuria Blasco Directora general de Tepsa

“Amb les noves instal·lacions, oferirem un servei de ‘flexible tanking’ als clients, empreses del clúster petroquímic de Tarragona, i potenciem la nostra operativa com hub, atraient nous tràfics”, ha explicat Blasco. A més, Tepsa ha destacat que les instal·lacions incorporaran “l’última tecnologia en automatització” i “els més alts estàndards de seguretat i protecció del medi ambient”. Així mateix, el projecte d’expansió a Tarragona contempla la construcció de nous tancs, amb una capacitat total aproximada de 50.000 metres cúbics. Aquests es dedicaran al emmagatzematge de productes químics i la seva obra s’executarà en tres fases.

En aquest sentit, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i Nuria Blasco han realitzat aquest matí una visita al moll de la Química. En aquest moll el vaixell ‘Narlica’ ha realitzat la primera operativa de descàrrega a les noves instal·lacions de Tepsa. Concretament, els atracaments 6 i 7 del moll disposen de línies connectades a un total de cinc posicions, amb calats màxims des de 12 a 15,1 metres de profunditat. Cruset ha manifestat que “la cooperació entre empreses, concessionaris i el port és fonamental pel desenvolupament d’aquest posicionament estratègic en el Mediterrani i també per al desenvolupament econòmic local”. Així mateix, ha destacat l’alineament de Tepsa “amb els objectius de futur del port per a créixer més, tant en tràfics en graneles líquids com per a continuar sent el hub químic de referència del Mediterrani”.