27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38

El SIL 2020 centrarà la seva atenció en la sostenibilitat i la logística 4.0

L'edició d'aquest any del saló logístic reestructura els espais dedicats a reflexionar i plantejar els temes d'actualitat del sector
Directius presents a la reunió del comitè organitzador del SIL | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) ha reunit el seu comitè organitzador amb l’objectiu de conèixer les noves tendències en el sector logístic per estructurar les bases de la present edició de la fira. A la trobada s’han fixat les línies estratègiques de la fira, que tindrà lloc del 9 a l’11 de juny a Barcelona, i s’han debatut aspectes i àmbits per a millorar el congrés. Des de l’organització es realitzarà una aposta molt marcada per la sostenibilitat i la logística 4.0, camps fonamentals pel sector en l’actualitat, segons els organitzadors del saló.

Una de les grans novetats que incorporarà l’edició de 2020 serà el canvi de format del SIL Congress, que es dividirà en tres espais. El primer d’ells serà el teatre, on es desenvoluparan temes dirigits a directius i quadres de comandament d’empreses industrials. També comptarà amb un espai de debats i una sala per a abordar temes d’actualitat relacionats amb el sector. Així mateix, alguns dels àmbits que es tractaran seran els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la logística 4.0, el paper de la dona al sector o la ciberseguretat.

Algun dels àmbits que s’abordaran durant la fira són la ciberseguretat o l’apoderament de la dona en el sector

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, organitzador del SIL, ha avançat que durant els dies de la fira es realitzarà la primera edició de l’Africa Logistics Meeting i una nova edició de la Cimera Mediterrani de Logística i Transport. A més de les trobades esmentades, el SIL també acollirà el lliurament dels Premis SIL, així com la celebració de la Nit de la Logística.

El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro, ha destacat la importància del saló logístic en el marc europeu. “La reunió del comitè organitzador del SIL ens ha servit per a realitzar una bona anàlisi per a veure d’on venim, on estem i on volem anar”, ha apuntat Navarro. Per part seva, la directora general del Consorci i del SIL, Blanca Sorigué, ha remarcat l’afany de la fira per millorar els resultats i rendiment de les empreses. “Des del SIL sempre escoltem i impliquem a tot el sector amb el clar objectiu d’aconseguir generar el màxim volum de negoci possible per a les empreses participants”.