27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

S’inicia la construcció del moll de Balears al port de Tarragona

El projecte, començat durant el mes de gener, permetrà augmentar 700 metres la línia d'atracament dels creuers i es preveu finalitzar-ho el maig de 2021
Dic flotant 'Mar del Aneto' | Port de Tarragona

El port de Tarragona ha acollit el dic flotant ‘Mar de l’Aneto’ amb l’objectiu de començar la construcció dels calaixos o fonaments de formigó que s’utilitzaran per a aixecar el nou moll de Balears, que es destinarà al trànsit de creuers. La ‘Mar del Anteo’, també conegut com a calaixera, se situarà entre els bol·lards 48 i 52 del moll d’Andalusia i permetrà ampliar quatre hectàrees l’espai destinat a l’operativa relacionada amb els creuers.

Amb una eslora de 46,8 metres, una màniga útil de 25 metres i un puntal d’uns 28 metres, la ‘Mar del Aneto’ s’utilitzarà, en aquesta ocasió, per a construir calaixos de 41,85 metres d’eslora per 16,75 metres de màniga i 21,30 metres de puntal, els quals compleixen les característiques del moll de Balears. Així mateix, es calcula que cada calaix trigarà a fabricar-se entre set i deu dies.

La construcció del moll de Balears, adjudicada el gener de 2020 a l’empresa FCC Construcción en UTE amb Comsa, permetrà augmentar la línia d’atracament en 700 metres una vegada s’acabi l’obra. De la mateixa manera, oferirà una operativa molt més còmoda i àgil, la qual obrirà i crearà noves oportunitats de negoci. L’objectiu del port és finalitzar l’obra el maig de 2021 per a així poder cobrir les necessitats de la temporada creuerista.